واردات میلیارد دلاری برای حراج حجاب و عفاف
اگر پاساژها، مراکز خرید و حتی خیابانهای اصلی کشور را با دقت بیشتری نگاه کنید. متوجه خواهید شد که بیشترین مغازهها و صنف فعال در آنها لوازم آرایش فروشها هستند. لوازم آرایش در حال حاضر یکی از دسترسترین اجناس در داخل کشور است که حتی پای آن به متروها نیز باز شده. تقریبا همه افراد در مسیر خود چندین و چندبار با آنها مواجه خواهند شد. همچنین این صنف پرسود باعث شده که خیلی از افراد فعالیتهای قبلی خود را کنار بگذارند و به این صنف وارد شوند.
مساله تاسفبار اینکه دوسال پیش «حسین انواری»، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به نتایج پژوهش انجام شده در کمیته امداد امام خمینی (ره)گفته بود:
«نتایج پژوهش انجام شده در کمیته امداد نشان میدهد، بیشترین دارایی دختران مددجو علی رغم فقر اقتصادی آنها، لوازم آرایش است.»
استفاده بیش از حد، از لوازم آرایشی در ایران، میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. برخی کارشناسان اجتماعی، مهم ترین علت را تمایل دختران و زنان برای این که تمام زیبایی خود را میخواهند در آرایش صورت به رخ دیگران بکشند و همچنین کمبود اعتماد به نفس در دختران و زنان را دلیل مصرف زیاد لوازم آرایشی می دانند.
دلیل این مصرف بالا هر چه هست، تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمیکند. چیزی که در این میان مهم است، خروج هنگفت ارز از کشور به بهای ترویج تقابل با فرهنگ حجاب و عفاف است؛ موضوعی که انگار برای برخی از مسئولین حتی به اندازه واردات خودروهای گرانقیمت هم ارزش رسیدگی و برخورد ندارد.