ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چگونه در شب یلدا بلا و مرگ را از خود دور کنیم؟



فاطمی*خادمه یوسف زهرا(س)*
20-12-2017, 03:10
https://www.ayehayeentezar.com/gallery/images/80144088823296826189.jpg (https://www.ayehayeentezar.com/gallery/images/80144088823296826189.jpg)




چگونه در شب یلدا بلا و مرگ را از خود دور کنیم؟

نخستین شب زمستان و طولانی‌ترین شب سال شب یلدا نام دارد. مردم ایران طی یک رسوم قدیمی دور هم جمع می‌شوند و صله رحم انجام می‌دهند و خوراکی‌های خاصی مانند هندوانه، انار و آجیل مصرف می‌کنند.
عیادت از بزرگان فامیل و صله رحم در شب یلدا از جمله رسوم بسیار زیبا و پسندیده ایرانی است که در پرتو دستورات جامع و کامل اسلام ناب محمدی توسط مردم ولایت مدار ایران صورت می‌گیرد. امام باقر(علیه‌السلام) می‌فرماید: «صله رحم اعمال را پاک می‌کند، دارایی‌ها را فزونی می‌بخشد، بلا را برطرف می‌گرداند، کار حسابرسی در قیامت را آسان می‌کند و مرگ را به تأخیر می‌اندازد.»[1]
طبق کلام گهربار خاندان عصمت و طهارت، صله رحم 5 فایده دارد که ما می‌توانیم در شب یلدا به راحتی به آن‌ها دست پیدا کنیم؛
1-‌ پاک کردن اعمال
2- زیاد شدن روزی
3- برطرف شدن بلا
4- حسابرسی آسان در قیامت
5- تآخیر افتادن مرگصله رحم و دیدار با اقوام به قدری در اسلام ناب محمدی اهمیت دارد که پیامبر عشق و رحمت(صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند: «لَیسَ شَیْ‏ءٌ اُطیعَ اللّه‏ُ فیهِ اَعجَلَ ثَوابا مِن صِلَةِ الرَّحِمِ وَ لَیسَ شَیْ‏ءٌ اَعجَلَ عِقابا مِنَ البَغیِ وَ قَطیعَةِ الرَّحِمِ[2] هیچ طاعتی نیست که پاداشش زودتر از صله ‏رحم برسد و مجازاتی سریع‌تر از مجازات ظلم و قطع ‏رحم نیست.»
داودبن کثیر رقی می‌گوید: «خدمت حضرت صادق(علیه‌السّلام) نشسته بودم، قبل از این که من سخنی بگویم، ایشان فرمودند: ‌ای داود! روز پنجشنبه اعمال شما را بر من عرضه داشتند، در بین آن چه از اعمال تو عرضه شد، مشاهده کردم صله رحمی که در مورد پسر عمویت کرده بودی مرا خوشحال کرد.
داوود گفت: پسر عموئی داشتم که دشمن اهل‌بیت‌(علیهم السلام) و خیلی خبیث بود، شنیدم وضع مالی او خوب نیست، قبل از رفتن به مکه مقداری پول برایش حواله دادم وقتی به مدینه رسیدم حضرت صادق(علیه السّلام) جریان را به من فرمود.»[3]
هر که از خویشان خود قطع کرد
رحمت خود را خدا زود قطع کرد
با رحم پیوند و قدر علم دان
تا که یابی ز آتش دوزخ امان
هر که از مال خدا چیزی نداد
خرمن طاعات خود بر باد داد
بی ادب تنها نه خود را داشت بد
بلکه آتش در همه آفاق زد.[4]

منبع:
[1] کافی، ج2، ص347.
[2] نهج الفصاحه ص 661، ح 2398.
[3] برگرفته از بخش امامت، ترجمه جلد هفتم بحار الانوار، ج‏1، ص: 250.
[4] علی کیانی، اشعار سفید، ص42.






https://www.ayehayeentezar.com/gallery/images/00352260923994752277.gif