بعضی از مطالبی که خدواند در شب معراج به پیامبر فرموده اند:
« بسمه تعالی»
خداوند در شب معراج به پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:
«کسانی که زبان و دل خود را حفظ نمایند و آگاه باشند بر اینکه من ناظر اعمالشان هستم و گرسنگی را موجب روشنی خود بدانند ، بهشت را بر ایشان واجب می سازم .
ای پیامبر ای کاش شیرینی گرسنگی و سکوت را می دانستی ، که همانا من در این دو (گرسنگی و سکوت) آثار فراوانی قرار داده ام ؛ از جمله حکمت ، تقوی ، گذرندان روزگار به آسانی.»
«کسانی که به نماز ایستاده اند ولی نمی دانند در برابر چه کسانی ایستاده اند و کسانی که غذای امروزشان را ندارند ولی به فکر غذای فردایشان هستند . کسانی که دائمًا در حال شادی هستند که نمی دانند من از آنها خشنودم یا خیر ای محمد (ص) من از این افراد در تعجب هستم.»
خداوند در شب معراج به پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:
«ای پیامبر من ، همانا محبتم نسبت به فقرا بیش از همه است و علائم فقرا چنین است : کسانی که به کم قانع و بر گرسنگی صابرند . بر خوشی ها شاکر و هرگز جزء دروغ گویان نیستند.
محمد (ص) بدان بدترین و دشمنان ، اهل دنیا هستند آنان پر خورند ، پر خواب و از خود راضی هستند ، همیشه گمان می کنند از دیگران طلب کارند، هیچ گاه هنگام اشتباه از کسی پوزش نمی طلبند و در مقابل عذر کسی را نمی طلبندو در مقابل عذر کسی را نمی پذیرند . در معصیت پر جنب و چوشو در عبادت کسل می باشند ، آرزوهای دور و دراز در سر دارند . نفعی به هیچ بنده ای نمی رساند . حرف زیاد می زنند و همواره به چیزهایی که در وجودشان نیست مدعی هستند .

نقل قول