| ❤ |
موضوعات تصادفی این انجمن:
- |❀❀| فضیلت و خواص سوره نور |❀❀|
- |❀❀|فضیلت و خواص سوره نور|❀❀|
- (...◕✿◕◕✿◕ جايگاه انسان در قرآن و روايات....
- قرآن كامل ترین نسخه برای آرامش روح
- آیهای که از اعدام نجات بخشید!
- ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺣﺮﻑ ﺯﺩﻥ ﺭﺍ اﺯﻗﺮﺁﻥ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﯾﻢ
- پندهایی از قران
- ♥^♥^♥ تست شخصیت از دیدگاه قرآن ♥^♥^♥
- هفت آسمان و زمین در قرآن
- خواب متأهّل بهتر از روزه مجرد!

| ❤ |
مقدمه:
همان طور که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند قرآن و اهل بیت علیهم السلام، این دو یاریگر انسان در رسیدن به کمال و سعادت، هرگز از هم جدا نمی شوند و تمسک به یکی از آن دو و جدایی از دیگری فایده ای ندارد همان گونه که پرواز با یک بال برای پرنده ممکن نیست:
در مثل چون دو بال، اهلِ بیت و قرآن ***
نمی پَری تا بهشت با یکی از آنان
این مجموعه شامل ششصد پوستر رنگی "یک آیه یک حدیث" می باشد که قسمتی از مسابقات قرآنی کانال واتساپ، تلگرام، ایتا یا آیگپ قرآن مبین را تشکیل می دهد(جهت عضویت یک پیامک با عنوان "متقاضی عضویت در جلسه قرآن مبین" به شماره 09177168414 ارسال کنید). به مرور تعداد این پوسترها در حال افزایش است و می توانید به روزترین نسخه را به صورت رایگان از آدرس ذیل دریافت کنید:
http://mobin110.blogfa.com/category/30
دیماه 1402 علی اکبر رستگار

| ❤ |
يک آيه يک حديث (1) :
سوره مبارکه بقره آیه شریفه 45
«وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ....»
از صبر و نماز یاری بجویید
امام صادق علیه السلام: چه چیز مانع می شود که هر گاه بر یکی از شما غم و اندوه دنیایی رسید وضو بگیرد و به سجده گاه خود رود و دو رکعت نماز گزارد و در آن دعا کند؟ مگر نشنیده ای که خداوند می فرماید: «از صبر و نماز مدد بگیرید»؟
تفسیر عیاشى، ج 1، ص 59، ح 39
ص: 2

| ❤ |
يک آيه يک حديث (3):
سوره مبارکه بقره آیه شریفه 121
«الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلَاوَتِهِ أُولَئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ »
کسانی که کتاب به آنان عطا کرده ایم آن را به طوری که حق تلاوت آن است تلاوت می کنند آنها هستند که به آن ایمان دارند
امام صادق علیه السلام فرمودند: حق تلاوت در این آیه این است که آیات آنرا شمرده شمرده بخوانند و در معنای آن تدبر نموده و به احکامش عمل کننده و به وعده هایش امید بندند، و از تهدیدهایش پیراسند. و از داستانهایش عبرت گیرند، اولموش را بکار بسته ، نواهیش را اجتناب کنند و به خدا سوگند معنای حق تلاوت این است. نه اینکه تنها آیاتش را حفظ کنند و حروفش را درس بگیرند و سوره هایش را بخوانند و بند بعد آنرا بشناسند که مثلا فلان سوره در یکش چند آیه و پنج یکش چند است .
و بسیار کسانی که حروف آن را کاملا از مخرج ادا میکنند ، ولی حدود آن را ضایع می گذارند، بلکه تلاوت به معنای تدبر در آیات آن ، و عمل به احکام آن است ، همچنانکه خدای تعالی فرموده: کتاب انزلناه الیک مبارک ، لیدبروا آیاته کتابی است مبارک که به تو نازل کردیم تا در آیاتش تدبر کنند.
ص: 4
ویرایش توسط رعنا ریاحی*خادمه قرآن* : 20-01-2025 در ساعت 20:46

| ❤ |
يک آيه يک حديث (4):
سوره مبارکه آل عمران آیه شرینه 61
«فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ (61)»
پس هر کس با تو در باره آن (بندگی عیسی علیه السلام) مجادله کرد بعد از علمی که از مطلب یافتی به ایشان بگو بیائید ما فرزندان خود و شما فرزندان خود راه ما زنانمان و شما زنانتان را ما جانهایمان و شما جانهایتان را بخوانیم و سپس مباهله کنیم و دوری از رحمت خدا را برای دروغگویان درخواست کنیم
امام صادق (علیه السلام) در خصوص این آیه که معروف به آیه مبادله است. فرموده انده رسول خدا صلى الله عليه واله وسلم (پس از اینکه مسیحیان قبول نگردند که حضرت عیسی علیه السلام بنده خداست به ایشان فرمود: پس با من مباهله کنید اگر من راستگو بودم لعنت خدا بر شما نازل شود و ا فروختگی باشم امنش بر من نازل شوده مسیحیان گفتند: با ما از در انصاف درآمدی و قرار گذاشتند همین کار را بکننده روسا و بزرگان مسیحیان با هم مشورت کردند و گفتند اگر خودش با امتش به مباحله بیایند مبادله میکنیم چون میفهمیم که او پیغمبر نیست و اگر خودش با نزدیکانش به مباهله بیاید مباهله نمی کنیم، چون هیچکس علیه زن و بچه خود اقدامی نمیکند مگر آنکه ایمان و یقین داشته باشد که خطری در بین نیست و در این صورت او در ادعایش صادق است فردا صبح به طرف رسول خدا (صلى الله عليه واله وسلم) روانه شدند دیدند که تنها رسول خدا (صلى الله عليه واله وسلم) و على بن ابی طالب و فاطمه و حسن و حسین (علیهما السلام) برای مباهله آمده اند، مسیحیان پرسیدند: ایدان چه کسانی هستند؟ گفتند: این مرد پسر عمو و وصی و داماد او است و این دخترش فاطمه (سلام الله علیها) است و این دو کود که دو فرزندانش حسن و حسین (علیهما السلام) هستند. مسیحیان سخت دچار وحشت شدند و به رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) عرضه داشتند ما حاضریم تو را راضی کنیم، ما را از مباحله مصاف بناره رسول خدا (صلی الله علیه و اله وسلم) با ایشان به دادن جزیه مصالحه گرد و نصارا به دیار خود برگشتند پس در این آیه از حضرت علی علیه السلام با نام جان پیامبره یاد شده استه سیوطی از علمای اهل سنت نیز در تفسیر در المنثور همراهان پیامبر را همین گونه ذکر کرده است
ص: 5

| ❤ |
يک آيه يک حديث (5):
سوره مبارکه بقره آیه شریفه 264
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُم بِالْمَنِّ وَالْأَذَى»
ای اهل ایمان صدقه هایتان را با منت نهادن و آزار رساندن باطل نکنید.
رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمودند : هر کس به مؤمنی احسانی کنده و پس از آن او را با سخن ناهنجار خود پرنجاند . و یا بر او منت گذارد ، صدقه خود را باطل کرده است.
بحثهای روایتی تفسیر المیزان
ص: 6
ویرایش توسط رعنا ریاحی*خادمه قرآن* : 26-02-2025 در ساعت 16:07

| ❤ |
يک آيه يک حديث (6):
سوره مبارکه یوسف آیه شریفه 24
«وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَهَمَّ بِهَا لَوْلَا أَنْ رَأَى بُرْهَانَ رَبِّهِ كَذَلِكَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِينَ (24)»
بانوی کاخ [چون خود را در برابر یوسف پاکدامن شکست خورده دید با حالتی خشم آلود] به یوسف حمله کرد و یوسف هم اگر دلیل و برهان پروردگارش را ندیده بود [به قصد دفاع از شرف و پاکی اش] به او حمله می کرد [اگر زد و خوردی پیش می آمد یوسف به راحتی متهم می شد ولی با مدایت میکرد پروردگارش به جای درگیری پا به فرار گذاشت].[ اینگونه یوسف را یاری دادم تا بدی زد و خوردی که سبب اتمام می شد] و [نیز] فحشاء را از او دفع کنیم ؛ زیرا او از بندگان خالص شده ما بود.
امام باقر علیه السلام هرگاه خداوند حسن و خلوص نیت ، از کسی ببیند او را در پناه خود حفظ می کند
بحار الانوار
ص: 7

| ❤ |
يک آيه يک حديث (7):
سوره مبارکه بقره آیه شریفه 186
«وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (186)»:
و هنگامی که بندگانم از تو سراغ مرا گرفتند. یقیناً من نزدیکم دعای دعا کننده را همان هنگامی که دعا می کند.اجابت می کنم؛ پس آنها هم باید دعوت مرا با جدیت بپذیرند و به من ایمان آورند تا به رشد و کمال برسند.
حدیث قدسی اگر آنهایی که به من پشت کرده اند میدانستند که من چه اندازه انتظار آنها را میکشم و چه مقدار مشتاق توبه و بازگشت آنها هستم قطعاً از شوق میمردند و بند بند بدن آنها از هم جدا می شد.
اسرار الصلوه صفحه 19
ص: 8
ویرایش توسط رعنا ریاحی*خادمه قرآن* : 03-04-2025 در ساعت 18:42

| ❤ |
يک آيه يک حديث (8):
سوره مبارکه بقره آیه شریفه 249
«يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ (269)»
حکمت را به هر کس بخواهد می دهد و آن کس که به او حکمت دهنده بی تردید او را خیر فراوانی داده انده و در صاحبان خرده کسی متذکر می شود.
امام صادق علیه السلام در توضیح این آیه فرمودند: منظور از حکمت معرفت آگاهی و بصیرت در دین اطاعت از خداوند و شناخت امام است.
بحثهای روایتی تفسیر المیزان
ص: 9
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)