جوانان عزیز !
زندگی را ساده بگیرید ، تا فشار روانی کمتری بر شما وارد شود. فكر نكنید خنده و شادی مخصوص پولدارهاست و غصه ، سهم یه لا قباها . می شود فقط یك لا قبا داشت ، ولی شاد زندگی كرد و از زندگی بهره برد . این یك حقیقت ثابت شده است كه پول و ثروت ، شاید خوب و كارراه انداز باشد ، ولی تضمین کننده شادی نیست. به گفته ی محققان، بسیاری از افراد ثروتمند ، بسیار افسرده و غمگین هستند .
ورزش و تفریح ، از عوامل بسیار مهم در ایجاد "زندگی با نشاط " است .
یکی از اقتضائات زندگی بشر در دنیای مادی ، بازی و سرگرمی است که البته این نیاز با توجه به مشغله های زندگی مدرن به نحو خاص تری احساس می شود. پرداختن ساعات بسیاری از روز به کار، ترافیک شهری، مشغله های اداری، دردسرهای زندگی، قیمت های بالا و بسیاری از گرفتاریهایی که ذهن و تن انسانها را خسته می کند ، همگی موجب به تنگ آمدن آدمی در زندگی می شوند که با وجود سرگرمی ، می توان قسمتی از این گرفتاری ها را تسلی داد.
ورزش كنید و زیاد بدوید كه دویدن ، از بهترین راههای غلبه بر فشار روانی است.
تفریح در زندگی مومن جای دارد، همانطور که در روایات ، روز یک مومن به چهار قسمت تقسیم شده :
1 ـ کار و تأمین معاش «ساعة لامر المعاش»
2 ـ عبادت «ساعة لمناجات الله»
3 ـ معاشرت «و ساعة لمعاشرة الاخوان»
4 ـ استراحت ، تفریح و پرداختن به لذات حلال «و ساعة تخلون فیها للذاتکم فی غیر محرم» (3)
یكی دیگر از عوامل نشاط ، سیر و سیاحت است.
خداوند در قرآن كریم، انسانها را دعوت میكند كه در زمین به سیر و سفر بپردازند ، تا هم از سرنوشت و سرگذشت پیشینیان عبرت بگیرند ؛ و هم از زیباییهای آفرینش بهره ببرند. سفر و دیدن مناظر زیبا، در نشاط روحی ، سلامت جسمانی و از بین رفتن كسالت بهشدت مؤثر است.
رسول گرامی اسلام میفرماید: «مسافرت كنید تا سالم بمانید.» (4)