معرفی یک آدم خوش عاقبت
روزی كه مسلمانها مكه را فتح كردند ، پیغمبر (ص) فرمود : همه مشركین را بخشیدم ، فقط شخصی بود به نام عكرمه ، فرمود : این را نمیبخشم ، به خاطر اینكه او خیلی كارشكنی كرد ، كینه توزی كرد . پیغمبر( ص) فرمود : این را اعدامش كنید . عكرمه هم تا دید حكم اعدامش صادر شده ، مشرك بود و از مكه فرار كرد و رفت ، بعد هم كنار دریای احمر رسید و سوار كشتی شد . آنجا یك باد تندی آمد و دید جانش در خطر است . گفت : حالا این بتها كه سنگ و چوب هستند و نمی توانند کاری کنند ، متوسل به خدای پیغمبر (ص) می شوم ، اگر كشتی نجات پیدا كرد ، میرویم خودمان را تسلیم میكنیم و مسلمان میشویم . كشتی آنها نجات پیدا كرد و عكرمه كه حكم اعدامش صادر شده بود ، آمد و گفت : یا رسول الله ! من بد كردم من را ببخش ، بخشید و مسلمان شد و بعد هم رفت در یكی از جنگها شهید شد .
كسی كه عمری دل پیغمبر خدا را سوزاند و پیغمبر (ص) شخصاً دستور اعدامش را داد ، در عین حال خوش عاقبت شد .
شیطان شش هزار سال سجده كرد . بعد در یك ماجرا كه خداوند گفت : سجده كن ! گفت سجده نمیكنم ، یعنی شش هزار سالش را از دست داد .(نمونه ی موجود بد عاقبت )
خوشا بر آنان که یک شبه ره صد ساله را طی کرده و خوش عاقبت شده و بدا به حال آنانی که با سالیان سال عبادت (ظاهری) جز بد عاقبتی ، هیچ چیز را کسب نکردند.
منبع : سخنرانی حجت الاسلام قرائتی
1- صحیفه سجادیه / دعای 20
2- مسد / 1
3- مسد / 4
4- مریم / 33
5- اسراء / 88
6- روم / 10
7- مصباح المتهجّد / ص 844
8- یوسف / 101
9- توبه / 17
10- من لا یحضرالفقیه / ج 4 / ص 402
11- تفسیر قمی / ج 1 / ص 290