تشریح گامهای محققان ایران در درمان بیماریهای قلبی با سلول بنیادی
مطالعات تحقیقاتی محققان ایرانی در استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماری های قلبی و عروقی نتایج موفقیت آمیزی به همراه داشته و تا دو سال دیگر و با پایان یافتن فاز نهایی این پروژه، درمان بیماران قلبی با استفاده از سلول درمانی امکانپذیر می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر "ناصر اقدمی" مسئول مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان پنجشنبه در حاشیه سمینار چالشهای کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای قلبی افزود: اولین مطالعه در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای قلبی و عروقی از سال 1383 در کشور آغاز شد و طی آن 27 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: از میان 27 نفر 18 بیمار تحت سلول درمانی قرار گرفتند و 9 نفر نیز به عنوان گروه کنترل سلولی دریافت نکردند. 18 نفری که تحت سلول درمانی قرار گرفتند همگی در سلامت بسر می برند و از بین آن 9 نفر تاکنون دو نفر جان خود را از دست داده اند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان اضافه کرد: نتایج اولیه این تحقیق نشان می دهد تزریق سلولهای بنیادی در درمان بیماران قلبی و عروقی نقش موثری داشته است.
وی به آغاز فاز دوم پروژه تحقیقاتی درمان بیماریهای قلبی با استفاده از سلولهای بنیادی اشاره کرد و گفت: 280 بیمار در قالب دو گروه 140 نفر با همکاری پنج مرکز درمانی در کشور آغاز شده است که تاکنون به نتایج خوبی هم دست یافته اند و 60 نفر از آنها توانسته اند با روش سلول درمانی تحت مداوا قرار گیرند.
اقدمی اظهار داشت: هنوز عوارض مشخصی در اثر استفاده از سلولهای بنیادی در درمان این بیماران مشخص نیست البته مطالعات تا دو سال دیگر نیز ادامه می یابد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای قلبی و عروقی اقدام نوینی در عرصه جهانی محسوب می شود و تاکنون یک هزار و 500 نفر در کل جهان با استفاده از این روش تحت درمان قرار گرفته اند.
سمینار علمی بررسی چالشهای استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای قلبی و عروقی روز گذشته در بیمارستان قلب شهید رجایی با حضور محققان ایرانی برگزار شد.
منبع " خبرگزاري مهر "




نقل قول
