گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» - زهرا محسنی فرد؛ روز گذشته مهمان خانواده متدین و محترم مشایخی شدیم تا در جمعی صمیمانه بیشتر با نفر اول کنکور علوم انسانی کشور آشنا شویم. در گفت و گو با زهرا مشایخی از جزئیات تجربه موفقش و دیدگاهش پرسیدیم و از پدر و مادر زهرا نیز درباره تجربه شان که شرح آن را در زیر می خوانید:
![]()
«خبرگزاری دانشجو» مهمان خانواده متدین مشایخی شد تا بیشتر از نفر اول کنکور علوم انسانی و تجربیاتش بداند.
«خبرگزاری دانشجو» - این موفقیت را به شما تبریک میگوییم و امیدواریم این آغاز پیروزیهای شما در مراحل بعدی تحصیلیتان باشد. از اینجا شروع کنیم که چه شد شما رشته علوم انسانی را انتخاب کردید؟
زهرا مشایخی: راستش در سال دوم دبیرستان بین رشته معارف، علوم انسانی و ریاضی خیلی شک داشتم و حتی در هفته اول که سر کلاس علوم انسانی نشسته بودم با خود میگفتم نکند اشتباه کرده باشم؛ مشاورها از من میخواستند توانمندیها و علاقهمندیهایم را بنویسم و امتیازبندی کنم، ولی معمولاً 50،50 درمیآمد.
آقا صحبتی کردند مبنی بر اینکه علوم انسانی نرم افزار است و علوم دیگر در حکم سخت افزار؛ این برای من بسیار قشنگ بود. از طرفی علوم انسانی در کشورهای پیشرفته از جایگاه مهمی برخوردار است؛ چرا که میگویند میتوان پزشک و مهندس را جذب کرد، اما سیاستمدار و مدیر را باید درون کشور ساخت.
متاسفانه در کشور ما دید بدی نسبت به علوم انسانی وجود دارد. تا کسی پا به علوم انسانی میگذارد می گویند بچه تنبل است؛ من میخواستم با این دید مبارزه کنم و بگویم که الزاماً هر که به رشته علوم تجربی و ریاضی میرود موفق نیست، بلکه موفقیت به این معناست که در هر رشته که میروی بهترین آن باشی.
«خبرگزاری دانشجو» - وقتی که رشته علوم انسانی را انتخاب کردید به رشته دانشگاهیتان هم فکر میکردید؟
زهرا مشایخی: در یک دوره ای احساس می کردم من مهندسی را دوست دارم، اما رشتههایی چون فلسفه، حقوق، ارتباطات و علوم اجتماعی از نظرم رشتههای قشنگی بودند؛ برای همین سختیهای حفظ دروس در علوم انسانی را قبول کردم و به رشته انسانی آمدم.

نقل قول