نمایش نتایج: از شماره 1 تا 5 , از مجموع 5

موضوع: ضریحی با هزاران چون و چرا!

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. Top | #1

    عنوان کاربر
    همكار انجمن
    تاریخ عضویت
    March 2010
    شماره عضویت
    284
    نوشته
    14,176
    تشکر
    35,238
    مورد تشکر
    36,009 در 11,472
    دریافت
    0
    آپلود
    0

    ضریحی با هزاران چون و چرا!

    ضریحی با هزاران چون و چرا!




    موضوع ضریح مرقد مطهر حضرت ابا عبد الله الحسین علیه‌السلام، بحث‌های فراوانی را در ابعاد وسیعی از مسائل مذهبی و فرهنگی برانگیخت. بسیاری از این بحث‌ها، بین دوستان درگرفت، اما دامن زدن گسترده مخالفان تشیع به این سۆالات، بر اهمیت مسئله افزود.

    روشن است که دفاع از کلیت یک باور یا عمل، به معنای تأیید همه حواشی موضوع و کارهای ناموزونی که چه‌بسا در ضمن آن صورت پذیرد یا نحوه انعکاس آن و ... نیست.

    نگاه نخست: ثواب‌ها و فضیلت‌ها در نظام شعائر حسینی علیه‌السلام


    امام صادق علیه‌السلام در کتاب «کامل الزیارات» می‌فرمایند: «دعا کنندگان براى زائرین امام حسین علیه‌السّلام در آسمان، به مراتب بیشتر از آنانند كه در زمین براى ایشان دعا مى‏نمایند.» فضیلت‌های مذکور در این حدیث، به ملاک‌هایی قابل تحلیل و تعمیم مستند شده، از جمله:
    صَرف اموال و به سختی انداختن خود، در جهت نیکی به اهل بیت علیهم‌السّلام) شاد کردن اهل بیت علیهم‌السّلام و به‌خشم آمدن دشمنان ایشان —به عیب‌جویی دشمنان درباره تعظیم شعائر اهل بیت علیهم‌السّلام اعتنا نکردن) اشکِ ناشی از مهربانی به اهل بیتعلیهم‌السّلام، ناشکیبی، احتراق قلب و فریاد جان‌سوز، برای مصائب آنان.

    نگاه دوم: فرهنگ‌سازی عظیمِ دستگاه حسینی علیه‌السلام.


    صرف‌نظر از اجرها و فضیلت‌ها، دستگاه عظیم شعائر حسینی علیه‌السّلام آثار شگرف فرهنگی دارد، که معمولاً مورد توجه کافی قرار نمی‌گیرد. پیش از طرح یکی از این آثار و برای آشکار شدن اهمیت آن، اشاره کوتاهی به دشواری‌های فرهنگی در ارتباط با نسل جوان می‌کنیم:
    شکاف نسل‌ها، چالشی جهانی

    امروزه دنیا با بحران شکاف نسل‌ها روبرو است. ارتباط عاطفی، خانوادگی و اجتماعی میان نسل‌ها با دشواری مواجه است. پیشرفت سریع علم و فناوری، نسل‌های جدید را در فضایی متفاوت از پدران و مادران خود، با تفاوتی رو به تزاید رشد می‌دهد؛ و جوانان به راحتی از طریق ابزارهای ارتباطی مانند اینترنت، در مواجهه با سیل اطلاعات، متأثر از مۆلفه‌های القا شده از فرهنگ‌های بیگانه، سبک خاصی از زندگی را برای خویش رقم می‌زنند و ناهنجاری‌های دنیای لذت گرا و منفعت‌جو، بر این گزینش سایه می‌افکند. الگوهای تربیتی رایج دنیا نیز توان پر کردن فاصله نسلی را ندارد. در این میان، فی‌الجمله پیدا است که ما نیز بی‌نصیب از این عارضه نیستیم.
    آیا ابعاد عظیم فرهنگ حسینی علیه‌السلام قابل قیاس با آثار باستانی است؟ چرا ما هزینه برای آثاری گاه متعلق به حاکمان و طبقات فاقد ارزش را به جا می‌دانیم و هزینه برای فرهنگی عظیم و احیاگرِ ارزش‌های الهی و انسانی را مورد مناقشه قرار می‌دهیم؟




    امضاء



    خیلی ازیـــــــــــــخ کردن های ما ازســـــــــــــرما نیســـــــــــــت…
    لحـــــــــــــن بعضــــــــــــــیها
    زمســــــــــــتونیــــــ ـــــه …




  2.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
© تمامی حقوق از جمله طراحی قالب برای سایت آیه های انتظار محفوظ می باشد © طراحی و ویرایش Masoomi