دردسرهای شیرین مادر شدن
گاهی حتی حوصله خودتان را هم ندارید چه برسد به همسرتان. یك روز شاد و سرحالید اما روز بعد هیچچیز، حتی محبتهای همسرتان هم خوشحالتان نمیكند. مدام از خودتان میپرسید اصلا من برای مادر شدن آماده هستم؟ میتوانم برای فرزندم مادر خوبی باشم؟ اگر دختر یا پسر كوچولوی من سالم به دنیا نیاید چه....؟
سوالها و نگرانیهایی از این دست را همه مادران در دوران بارداری تجربه كردهاند. گاهی رفتار و خلقوخوی آنها آنچنان تغییر كرده كه حتی برای خودشان هم غیرمنتظره و نگرانكننده میشود. دكتر كتایون خوشابی، روانپزشك و متخصص كودكان در این گزارش در مورد این تغییرات و علت به وجود آمدنشان با شما صحبت میكند و به شما میگوید تا چه زمانی همه چیز را باید بگذارید به حساب تغییرات طبیعی و دردرسرهای شیرین مادرشدن و در چه شرایطی باید مشكلات خودتان را با پزشك در میان بگذارید.
اگر شما هم منتظر آمدن دختر یا پسر كوچولویتان هستید، با ما همراه باشید.
یك اتفاق كاملا طبیعی
تغییر حالت روحی و خلق و خوی مادران در دوران بارداری یك اتفاق عادی و كاملا طبیعی است، آن هم به این دلیل كه از یك طرف تغییرات هورمونی بر میزان انتقالدهندههای عصبی (پیغامبران شیمیایی در مغز) مادران باردار تاثیر میگذراند و از سوی دیگر احساسات عمیق و متفاوتی كه همین خانم باردار ممكن است درباره مادر شدن داشته باشد. اما نكته قابل توجه اینجاست كه هر فرد به شیوه خاص خود به این تغییرات پاسخ میدهد. بعضی از زنان حامله احساسات شدیدی را چه خوب و چه بد، تجربه میكنند. در حالی كه برخی دیگر بیشتر احساس اضطراب و حتی افسردگی میكنند. اما بد نیست همه خانمهای باردار بدانند كه این تغییرات و بدخلقیهای ناشی از آن در حدود هفته ششم تا دهم به اوج خود میرسد، در سه ماهه دومِ بارداری افت میكند اما باز هم در اواخر حاملگی ظهور میكند.

نقل قول