نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 , از مجموع 7

موضوع: توجه نظری و عملی به قرآن در سیره پیشوایان

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. Top | #1

عنوان کاربر
    عضو خودماني
    شماره عضویت
    278
    نوشته
    1,355
    مورد تشکر
    503 در 331
    دریافت
    0
    آپلود
    0

پیش فرض توجه نظری و عملی به قرآن در سیره پیشوایان

حجة الاسلام محمد محمدی اشتهاردی
    عظمت قرآن :

نظر به اين كه حقيقت قرآن ، كلام الله است و از اين جهت از توحيد افعالي الهي نشأت مي‏ گيرد ، مقام بسيار ارجمندي دارد كه در مقايسه با عترت ، گرامي ‏تر است. از اين رو در وصيت معروف رسول خدا (ص) آمده :
    «من در ميان شما دو يادگار گران قدر را مي ‏گذارم كه اگر از اين دو پيروي كنيد ، هرگز بعد از من گمراه نخواهيد شد و اين دو قرآن و عترت من هستند كه از همديگر جدا نشوند تا در قيامت در كنار حوض كوثر نزد من آيند ، بنگريد كه چگونه اين دو را جانشين من خواهيد كرد.»
    در اين تعبير آمده : «أَحَدُهُما أَعْظَمُ مِنَ الآخَرِ ، كِتابُ اللّهِ حَبْلٌ مَمْدُودٌ مِنَ السَّماءِ اِلَي الاَرْضِ؛ مقام يكي از اين دو ، يعني قرآن كتاب خدا ، ارجمندتر از ديگري (عترت) است كه ريسمان (وحيِ) كشيده شده از آسمان به سوي زمين است.» (1)
    پيامبر (ص) اين دو (قرآن و عترت) را ثِقْلين ناميد. واژه ثِقْل به معناي خطير ، عظيم و گران قدر است ، سپس قرآن به عنوان ثقل اكبر و عترت به عنوان ثقل اصغر (و به تعبير بعضي ، قرآن به عنوان ثقل كبير ، و عترت به عنوان ثقل صغير) ناميده شده ‏اند.
    بنابراين حقيقت قرآن از نظر مقام دردرجه بسيار بالايي بوده و معجزه جاويد پيامبر اسلام (ص) است كه چيزي بلند مقام ‏تر از قرآن نداريم.
    البته پيامبر (ص) در اين وصيت ، به طور مكرر تذكر داد كه اين دو (قرآن و عترت) از هم جدا نشوند ، يعني اگر كسي فقط قرآن را پيروي كند و بگويد «حَسْبُنا كتابُ الله ؛ قرآن براي ما كافي است» معنايش اين است كه قرآن را ـ برخلاف وصيت پيامبر (ص) ـ از عترت جدا نموده است ، پيامبر (ص) به قدري به موضوع عدم افتراق اين دو توجّه داشت كه در خطبه غدير خُم در حضور بيش از صد هزار مسلمان ، دست علي(ع) را گرفت و بالا برد و به مردم نشان داد و فرمود : «هذا عليٌّ مَعَ القرآنِ والقرآنُ معَ عليٍّ لا يَفتَرقا حتّي يَرِدا عَلَيّ الحَوْضَ ؛ اين علي (ع) با قرآن است و قرآن با علي (ع) است ، اين دو از همديگر جدا نشوند تا در كنار حوض كوثر درقيامت با هم بر من وارد گردند.» (2)

2.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع