نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: چرا فرزندان با وجود این که از یک پدر و مادرند، با هم فرق دارند، یکی راه خدا و دیگری راه شیطان می‌رود؟

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. Top | #1

    عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    تاریخ عضویت
    January 1970
    شماره عضویت
    796
    نوشته
    19,207
    تشکر
    4,048
    مورد تشکر
    5,951 در 2,419
    وبلاگ
    85
    دریافت
    0
    آپلود
    0

    پیش فرض چرا فرزندان با وجود این که از یک پدر و مادرند، با هم فرق دارند، یکی راه خدا و دیگری راه شیطان می‌رود؟

    ه نظر علماى تعلیم و تربیت عوامل مؤثر در تربیت انسان عبارتند از:‌

    شکی نیست که وراثت از آغاز پیدایش انسان در جسم و جان او تأثیر فراوان دارد. امام علی(ع) مى فرماید: "کسى که ریشة‌ خانوادگى اش شریف است در حضور و غیاب و در هر حال داراى فضیلت و صفات پسندیده است".(1) و در جاى دیگر مى فرماید: ملکات پسندیده و اخلاق خوب دلیل وراثت هاى پسندیدة انسان است.(2) رسول خدا(ص) مى فرماید: "براى نطفه هاى خود بهترین ها را انتخاب کنید؛‌ زیرا ویژگى هاى فرزندان ریشه در خصیصه های گذشتگان دارد".(3)محمد حنفیه فرزند امام علی(ع) در جنگ جمل علمدار لشکر بود، ولى از پیش روى باز ماند. حضرت فرمود: از ضربات دشمن مترس، ولى او باز متوقف شد. حضرت فرمود: این ضعف را از مادرت ارث برده ای.(4)
    بنابراین، پدیدة وراثت یک ضلع از شخصیت انسان را تشکیل مى دهد. محیط به معناى اعم آن؛ یعنی محیط طبیعى و جغرافیایى و محیط انسانى که شامل خانه و مدرسه و اجتماع مى شود. ضلع دیگر شخصیت انسان را تشکیل مى دهد. به طور مسلّم پرورش یافتگان محیط هاى خشک و سرزمین هاى گرم و داغ و سوزان و شن زار با انسان هاى ساحلى و ساکنان نقاط خرم و سر سبز کاملاً متفاوت مى باشند.
    از آیات و روایات استفاده مى شود که دوستان و هم نشینان در شکل گیرى شخصیت و خلق و خوى آدمى تأثیر فوق العاده اى دارند. امام علی(ع) مى فرماید: "با نیکان هم نشین باش تا از آن ها شوى و از بدان جدایی اختیار کن تا از بدى ها جدا شوی".(5)
    1- وراثت 2-‌ محیط 3- اراده. این عوامل،‌ افراد را گوناگون مى کند یکى را مومن و دیگرى را فاسق مى سازد. در این جا به مقدار تأثیر گذارى هر یک از عوامل اشاره مى کنیم:
    امضاء



    رفتن دلیل نبودن نیست


    من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم

    که از تراکم اندیشه های پَست، تهی باشد .




  2. تشكرها 2

    parsa (28-05-2010), خادمه زینب کبری(س) (28-05-2010)

  3.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
© تمامی حقوق از جمله طراحی قالب برای سایت آیه های انتظار محفوظ می باشد © طراحی و ویرایش Masoomi