تشرف علامه بحرالعلوم خدمت امام زمان علیه السلام
همان گونه که درباره علامه بحرالعلوم (1212 - 1155) مرقوم شد، فیض شرفیابی او به حضور امام (5) عصر و ناموس دهر - عجل اللَّه
ص: 67
1- عوائد الایام مرحوم نراقی، دفتر تبلیغات اسلامی، 1375 ص 700 کشف القناع، ص 230.
2- فرائد الاصول، ص 61قطع رحلی یک جلدی.
3- کفایة الاصول، ج 2 ص 70.
4- عوائد الایام، ص 700 کشف القناع، ص 230.
5- ریحانة الادب، ج 1 ص 234.
تعالی فرجه الشریف - متواتر است.
محدث قمی در کتاب فوائد رضویه چند داستان برای ایشان نقل کرده است که به چکیده بعضی از آنها در این نوشتار اکتفا می شود:
1 - بزرگان، از ملّا زین العابدین سلماسی که از محارم اسرار سید بوده است نقل کرده اند که روزی میرزای قمی به دیدار سید آمد، وقتی مجلس خلوت شد میرزا به سید گفت: از نعمت های غیرمتناهی که به شما برای تان روزی شده، ما را به فیض برسانید.
سید فرمود: دو شب قبل (شب گذشته) در مسجد سهله فیض ملاقات برایم حاصل شد و مناجات امام زمان علیه السلام را با الفاظی جالب که دل را منقلب و چشم را گریان می کرد استماع نمودم؛ بعد از پایان مناجات، من را به نام فراخواندند، نزدیک رفتم تا جایی که دست من به آن جناب می رسید.
مرحوم سلماسی گوید: چون کلام به اینجا رسید، سید وارد مطلب دیگری شد. بعد از آن میرزای قمی خواستار ادامه داستان شد، ولی سید به او فهماند که این از اسرار مکتوم است.
2 - باز از مرحوم سلماسی نقل شده است که شخصی از سید پرسید: آیا در زمان غیبت کبرا دیدار امام حاصل می شود؟
سید در حالی که مشغول کشیدن قلیان بود، سر به زیر انداخت و آهسته فرمود: چه بگویم در جواب او و حال آنکه آن حضرت من را
ص: 68
در بغل کشیده و به سینه خود چسبانیده اند، و از طرفی تکذیب مدّعی دیدار آن بزرگوار وارد شده است.
سپس به آن سائل فرمود: از اهل بیت عصمت علیهم السلام تکذیب مدّعی دیدار رسیده است و دیگر برای او (1) چیزی نقل نکرد.

نقل قول