*سوره مبارکه هود *
( عالم بودن خداوند )
1- آگاه باشید آنگاه که آنان جامع بر سر می کشند (خدا) آنچه را آشکار و پنهان می کنند می داند زیرا که او بر اسرار درون سینه ها آگاه است. (هود 5)
(ناامیدی = شرک )
2- اگر ما بر انسان رحمت و نعمتی چشانیم، آنگاه که بازش ستانیم، مایوس شده و کفران ورزد.
(در همه وقت به یاد خدا باشیم )
3- و اگر بعد از رنجی که به او رسیده، نعمتی به او چشانیم، گوید روزگار رنج من بسر آمد و سرگرم شادمانی و غفلت (و فخرفروشی) می شود.
4- مگر آنانکه صبر پیشه کرده و عمل صالح انجام دادند، که آنان را آمرزش و پاداشی بزرگ است. (هود 9- 11)
(دنیا طلب نباشید ..که ضرر کرده اید )
5- کسانی که زندگی دنیا و زینت های آن را بخواهند پس مزد تلاش آنها را بطور کامل در همین دنیا عطا می کنیم و از نتیجه سعی آنها در دنیا کم نخواهدشد.
6- و آنها هستند که در سرای آخرت دیگر برایشان نصیبی جز آتش دوزخ نیست و همه اعمالشان در راه دنیا ضایع و باطل شود. (هود 15- 16)
( به ايمان و عمل صالح خود مغرور نشويم )
7-آنها که ایمان آوردند و در برابر پروردگارشان خضوع و خشوع کردند، همانا آنان اهل بهشتند و جاودانه در آن متنعم خواهند ماند. (هود 23)
(اول هر کاری بسم الله بگویید )
8- و نوح (ع) گفت بر کشتی سوار شوید که بنام خداست حرکت و توقفش و البته پروردگار من بسی آمرزنده و مهربان است. (هود 41)
(تسلیم خدا باشیم ...بر خداتوکل نماییم )
9- و نوح (ع) عرض کرد پروردگارا من به تو پناه می برم از آنکه از تو چیزی را درخواست نمایم که به آن آگاهی ندارم. (هود 47)
(صبر و تقوى هر دو لازم و شرط پيروزى است)
10- پس تو (ای پیامبرص) صبر پیشه کن که عاقبت (نیکو) از آن پرهیزکاران است. (هود 49)