زیبا شناسی قرآن در بعد معنوی
در خصوص زیبایی های معنوی در قرآن کریم آیات زیبایی وجود دارد، که شاید بدون گزاف یکی از اهداف رسالت ، سوق دادن انسان به سوی این زیبایی های معنوی می باشد.
پیامبر اعظم (صلی الله علیه واله و سلم می فرمایند: «یا أباذَر! إنَّ اللَّهَ لایَنظُرُ إلى صُوَرِكُم و لا إلى أموالِكُم و لكِن یَنظُرُ إلى قُلوبِكُم و أعمالِكُم[3] اى اباذر! خداوند به ظاهر و دارایى شما نمىنگرد، بلکه به دلها و کردارتان مىنگرد.»
پیامبر اکرم حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) در جواب این سۆال که خداوند متعال چرا و به چه هدفی او را به پیامبری مبعوث نموده، فرمود: «انّی بُعثت لأتمّم مکارم الاخلاق.[4] همانا من مبعوث شدم تا بزرگواری های اخلاق را کامل کنم.»
در خصوص زیبایی هایی که در عالم هستی وجود دارد ، اگر یک مقایسه سر انگشتی بین این دو نوع زیبایی انجام دهیم ، متوجه خواهیم شد که هر چند زیبایی های مادی در اسلام دارای ارزش و جایگاه بالایی می باشند ، ولی در نهایت این زیبایی های معنوی هستند که انسان را به مقامات اعلی و انسانی رهنمود می کند.
در واقع انسان هر چند از زیبایی های ظاهری و مادی برخوردار باشد، اگر در خصوص زیبایی های معنوی غفلت و کوتاهی کند، از سعادت و خوشبختی واقعی دور خواهد ماند.