304- سوره توحید و اول سوره حدید
امام زین العابدین علیه السلام فرمود:
ان الله عزوجل علم أنه یکون فی آخر الزمان اقوام متعمقون فأنزل الله تعالی قل هو الله احد، و الآیات من سورة الحدید - الی قوله: و هو علیم بذات الصدور فمن رام و راء ذلک فقد هلک . (309)
صدرالمتألهین می گوید: من پیوسته در این آیات تفکر می کردم تا وقتی این حدیث را دیدم از شوق گریه کردم.
امام علیه السلام فرمود: چون خداوند می دانست که در آخر زمان مردمی متعمق، مو شکاف، دانش پژوه، فحاص، بحاث، پیدا می شوند برای آنها سوره قل هو الله احد و آیات اول سوره حدید تا علیم بذات الصدور را فرستاد، تا هر فیلسوف متأله متعمق، و هر عارف پخته و گردنه ها پیموده و مراحل و منازل سیر کرده، بخواهد در معرفة الله سخن بگوید و در دریای بیکران معارف الهی غواصی بنماید، سوره اخلاص و آیات اول سوره حدید آنها را بیان فرموده است، و میزان قسط همه آراء و عقاید است.(310)
305- نیکوترین نام ها
خداوند سبحان می فرماید:
و لله الاسماء الحسنی فادعوه بها ؛
از آن خداست نیکوترین نام ها، بدان نام هایش بخوانید.
306- استغفار واقعی
شخصی در حضور وصی از خداوند طلب غفران نموده، می گوید: استغفر الله، امیر مؤمنان در پاسخ می فرماید:
مادرت به عزایت بنشیند! آیا می دانی که استغفار چیست؟ استغفار، مقام والا مرتبگان است.
استغفار نامی است که آن را شش معنا (و شرط) است:
اول: پشیمانی بر گذشته.
دوم: تصمیم بر آن که تا ابد گرد گناه نآیی.
سوم: آن که حقوق خلایق را بدانان باز دهی؛ چنانکه خداوند را ملاقات کنی بدون آن که حقی بر گردنت باشد.
چهارم: آن که هر عمل واجبی که ضایع کرده ای قضا و حقش را ادا کنی.
پنجم: گوشتی که از حرام بر بدنت روییده، با سختی ناراحتی بر گناهانت آب کنی؛ چنانکه پوستت به استخوان رسد و گوشتی تازه روید.
ششم: به بدنت درد عبادت و طاعت رسانی؛ همچنانکه شیرینی گناه بدان رسانیده ای؛ پس چون چنین کردی، حال بگو استغفرالله! (311)

نقل قول