تمايز قرآن و قراآتدر مسأله تمايز قرآن و قراآت دو قول وجود دارد:1 . عدم تمايز بين آنها
دكتر محمد سالم محيسين مىگويد: <قرآن و قراآت دو حقيقتى هستند كه معناى واحدى دارند و تمايزى بين آنها نيست.»(91) ايشان معتقد است قرآن و قراآت از يكديگر متمايز نيستند و قرآن بر هفت قرائت نازل شده است. پس قرآن، همان قراآت سبعه، و همه قراآت سبعه، همان وحى الهىاند. وى به اين روايت از پيامبر(ص)استدلال مىكند:پيامبر(ص) نزد آبگاه بنى غفار بود؛ جبرئيل بر حضرت نازل شد و گفت: خدا امر مىكند كه قرآن را به يك حرف بخوانى. پيامبر(ص) فرمود: <از خداوند طلب عفو و مغفرت مىكنم؛ زيرا امت من طاقت آن را ندارد.» جبرئيل دوباره نازل شد و گفت: خداوند امر مىكند كه قرآن را بر دو حرف بخوانى. پيامبر(ص) فرمود: <از خداوند طلب عفو و مغفرت مىكنم، امت من طاقت آن را ندارد». جبرئيل براى بار سوم نازل شد و گفت: خداوند امر مىكند كه قرآن را بر سه حرف بخوانى پيامبر(ص) فرمود: <از خداوند طلب عفو و مغفرت مىكنم، امت من طاقت آن را ندارد». جبرئيل براىمرتبه چهارم نازل شد و گفت: <خداوند امر مىكند كه قرآن را بر هفت حرف بخوانى؛ هر كدام از آن هفت حرف را كه بخوانى صحيح است.»(92)

نقل قول