انسانم آرزوست
هر چند بعد از انقلاب اسلامی عدهای فکر میکردند سیاهبازی نمیتواند بهروز باشد بااینحال، من فعالیتهای سیاهبازی را بهروز کردم مثلا نمایش «بمب» را سالهای ١٣۵٨ و ۵٩ روی صحنه بردم که درباره بمبگذاریهای خیابانی گروهکها در باغفردوس شمیران و تئاترشهر است اجرا کردم که ضبط تلویزیونی و از شبکه اول سیما پخش شد. تا سال ١٣۶٠ نمایشهای دام مربوط به جنگ و نمک نمکدان مربوط به گروهکها در تئاترشهر اجرا و از شبکه اول پخش شد. از سال ۶٣ استاد داوود فتحعلیبیگی نیز نمایشهایی درباره جنگ و موضوعهای روز به اجرا درآورد، مثلا نمایش تخت و خنجر- سلطان مبدل- میرزا عبدالطمع و جنگ جهانی و همچنان فعالیتهایشان ادامه دارد و کار جدیدشان انسانم آرزوست در سنگلج در حال اجراست. و حتی گروه مجید افشار نمایشهایی با موضوعات روز را از سال ۶١ به روی صحنه برد مثل نمایش بازیسازان، آرزوی طلایی، آژانس بینالمللی و جزیره سحرآمیز و بعدها گروههای جوانتر گروه هوشنگ هدایتی نمایشهای قصههای مبارک- سیاه سرزمین آدمخواران- سپید و سیاه تیرهتر از سیاه و گروه سعید خاکسار نمایش کاکاسیاه- میخوام سبز شوم- عباس ماشینشور. از بعضی از این کارها در خارج از کشور استقبال زیادی شد و تلاش همه گروهها این بود که نمایش اصیل ایرانی باقی بماند و به آن توجه شود و همه گروهها تلاش میکردند این نمایش به دانشگاه کشیده شود. متأسفانه هنوز نتوانستهایم چند واحد نمایش سیاهبازی در دانشگاهها داشته باشیم و فقط استادانی مانند دکتر داوود فتحعلیبیگی، دکتر ناصر بخت، دکتر صالحپور و دکتر آبسالان درباره سیاهبازی دانشجویان را تشویق و راهنمایی میکنند. هنوز ما مکان ثابتی نداریم که همیشه در آن تئاتر آیینی و سیاهبازی اجرا شود درصورتیکه در اکثر کشورها چنین مکانی وجود دارد. اگر چند توریست به دنبال نمایش سیاهبازی و آیینی باشند، در پایتخت کشورمان تهران چنین مکانی نیست. امیدواریم بهزودی این فکر تحقق پیدا کند.
منبع شرق

نقل قول