]
نبى اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود: مردان مجرد و عزب خود را زن دهيد ، تا حضرت حق اخلاقشان را نيكو ، و روزيشان را فراخ و گشاده ، و جوانمرديشان رازياد كند .
قالَ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله عليه وآله وسلم): النِّكاحُ سُنَّتى فَمَنْ رَغِبَ عَنْ سُنَّتى فَلَيسَ مِنّى . [14]
رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود: ازدواج روش من است ، هر كس از راه و روش من روى بگرداند از من نيست .
قالَ النَّبِيُّ(صلى الله عليه وآله وسلم): مَنْ تَزَوَّجَ فَقَدْ أَحْرَزَ نِصْفَ دينِهِ ، فَلْيَتَّقِ اللّهَ فِي النِّصْفِ الْباقي . [15]
رسول حق(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود: هر كس ازدواج كند ، نيمى از دينش را بازيافته نسبت به نيم ديگر تقواى الهى را رعايت كند .
عَنْ أبى عَبْدِاللّهِ(عليه السلام) قالَ: جاءَ رَجُلٌ إِلى أَبى فَقالَ لَهُ: هَلْ لَكَ مِنْ زَوْجَة قالَ: لا فَقالَ أَبي: ما أُحِبَّ أَنَّ لِىَ الدُّنْيا وَ ما فيها وَ أَنّى بِتُّ لَيْلَةً وَلَيْسَتْ لِىَ زَوْجَةٌ . [16]
حضرت صادق(عليه السلام) مى فرمايد: مردى نزد پدرم حضرت باقر آمد ، فرمود همسر دارى ؟ عرضه داشت ندارم ، پدرم به او گفت دوست ندارم دنيا و آنچه در آن است از من باشد و يك شب را بدون همسر به سر برم ، آنگاه
پدرم گفتارش را ادامه داد و فرمود:
الرَّكْعَتانِ يُصَلّيهِما رَجُلٌ مُتَزَوِّجٌ أَفْضَلُ مِنْ رَجُل أَعْزْبَ يَقُومُ لَيْلَهُ وَ يَصُومُ نَهارَهُ .
دو ركعت نمازى كه مرد همسردار مى خواند ، بهتر است از قيام شب مرد عزب به عبادت و روزه گرفتنش در روز!!
آنگاه پدرم هفت دينار به آن مرد داد و فرمود با اين پول وسائل ازدواجت را فراهم كن ، كه رسول حق(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود:
إِتَّخِذُوا الاَْهْلَ فَإِنَّهُ أرْزَقُ لَكُمْ .

نقل قول