سفارش امام رضا (عليه السلام ) در مورد توجه به نيازمندان
به حضرت امام رضا (عليه السلام ) خبر رسيد كه اطرافيان حضرت جواد (عليه السلام ) در مدينه آن حضرت را از ناحيه درب كوچك خانه اندرونى وارد و خارج مى كنند تا نيازمندان كم تر مزاحم از حضرت گردند،
امام رضا (عليه السلام ) در ضمن نامه اى فرزندش را از اين كار نهى كرد احمد بن محمد از شاگردان برجسته امام رضا (عليه السلام ) مى گويد نامه امام رضا (عليه السلام ) را كه براى حضرت جواد (عليه السلام ) نوشته بود خواندم نوشته بود:
اى ابو جعفر به من خبر رسيده وقتى كه غلامان مى آنيد و مى خواهى سواره به جاى بروى از درب كوچك خانه تو را بيرون مى آورند و اين به خاطر بخل آن ها است كه نمى خواهند از جانب تو خيرير به نيازمندان برسد به حقى كه به گردند دارم قسمت مى دهم كه پيوسته از درب بزرگ رفت و آمد كن وقتى كه سوار شدى درهم و دينار همراهت باشد سپس به هر كسى كهاز تو درخواستى نكرد از آن بده .
اگر عموهايت از تو كمك خواستند عطاى تو به آن ها كم تر از پنجاه دينار نباشد اگر بيش تر دادى مختار هستى و اگر عمه هايت درخواست كمك نمودند كم تر از 25 دنيار به آنها نده اگر بيش تر دادى مختار هستى همانا من مى خواهم خداوند مقام تو را بالا ببرد پس انفاق كن و از كم شدن در درگاه خداوند صاحب عرش نترس .
((عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 8 و بحار، ج 50، ص 102
)).