برای همه ما پیش آمده که گاهی از اوضاع و شرایط بیرونی خود بسیار ناراحت هستیم و تحملمان خیلی کم میشود.
در واقع وقتی خودمان را ناراحت کرده یا برخلاف میل و خواسته خود عمل میکنیم، خواستههای صحیح و سالم خود را به بایدها و نبایدهای غیرمنطقی و ناسالم تبدیل میکنیم، بنابراین بهتر است بدانیم که چگونه میتوانیم این باورهای غلط را تشخیص دهیم و در جهت از بین بردن آنها گام برداریم. به عنوان یک اصل ساده و آسان برای پیبردن به این باورهای نامعقول، میتوانیم تمام باورهای خشک و متعصبانه خود را در 3عنوان اصلی زیر قرار دهیم. در اینجا به این 3باور اصلی که وقتی احساس ناراحتی میکنیم باید به دنبال آنها بگردیم، اشاره میکنیم:
- احساس افسردگی شدید، ترس، نگرانی و خودکمبینی؛ «من حتما باید همه کارها را درست انجام دهم و دیگران هم باید مرا تایید کنند، در غیر این صورت دوست داشتنی نیستم و ارزشی ندارم!»
- احساس عصبانیت شدید و دائمی، خشم، بیقراری و رنج؛ «همه آدمها- بهویژه آنهایی که برای من مهم هستند- باید رفتار خوب و منصفانهای با من داشته باشند، در غیر این صورت آدمهای بدی هستند که ناراحتیشان برای من اهمیتی ندارد!»
- احساس بدبختی و کمتحملی در برابر شکست؛ «شرایط و موقعیتهای زندگی من باید آسان، خوشایند و دلپذیر باشند، در غیر این صورت دنیا جایی غیرقابل تحمل است که من هیچگاه نمیتوانم در آن احساس خوبی داشته باشم!»
اگر شما هم هر یک از این احساسات مزاحم و ناخوشایند را دارید و رفتار و اعمالتان برخلاف علایقتان هست، باید حتما به دنبال این بایدهای اساسی در خودتان باشید.
این را بپذیرید که ممکن است بعضی از این موارد در شما وجود داشته باشند بنابراین مستعد هستید که این خواستهها را به راحتی به بدبختیهای زندگی خود پیوند دهید.

نقل قول