قال ابو الحسن الرضا (عليه السلام )
لا يوكن مؤمن مؤ منا حتى يكون فيه ثلاث خصال سنه من ربه و سنه من بنيته و سنه من وليه فالسنهمنربه كيمان سيره قال الله عزوجل عالم الغيب فلا يظهر على غيبه احدا الا من ارتضىمن رسول .
((سوره جن آيه 25 و يا 26 سوره 27)).
و اما السنه من بنيه قمدارات الناس قالالله عزوجل امر نبيه بمدارات الناس فقال خذ العو و امر بالعرف و اعرض عن الجاهلين .
((سوره 7 اعراف آيه 198)).
و اما السنه من وليه فالصبر فى الباءساءو الضراء فان الله عزوجل يقول و الصابرين فى الباءساء و الضراء و حين الناس اولئكالذين صدقوا و اولئك هم المتقون .
((بقره آيه 172)).
ترجمه:
امام رضا (عليه السلام ) مى فرمايد:
مؤ مننيست مؤ منى تا اين كه در او سه خصلت باشد يك خصلت از خداوند متعال و آن مخفى كردناسرار است مى فرمايد عالم غيب او است و هيچ كس را بر اسرار غيبش آگاه نمى سازد مگررسولان كه آن ها را برگزيده است .
و اما خصلت از پيامبر (صلى الله عليه و آله وسلم ) مدارا كردن با مردم است كه خداوند امر فرموده پيغمبرش را كه با مردم مداراكند (اگر مدارا نكند مردم از اطراف رسول اكرم پراكنده مى شوند) و فرموده در قرآنبخشيدن را پيشه بگير و امر به معروف كنيد از جهاليت اعراض نمائيد.
آن هائى كه پيروان ولى خدا هستند صابرانند در گرفتارى ها و بيمارى هادر ميدان جهاد و در همه حال پر استقامت و بردبارند و آن ها كسانى هستند راستگو و آنها هستند اهل تقوى و پرهيزكارى .
پس نتيجه فرمايش حضرت رضا (عليه السلام ) اين طور مى شود مؤمن كسى را مى گويند:
اسرار را حفظ كند و با مردم كاملا مدارا كند و در گرفتارى هاصابر باشد هيچ گونه اظهار ناراحتى ننمايد اين آدم را مى گويند مؤ من خوشا به حال آنافرادى كه داراى اين خصال هستند.
((خصال ، ج 1، ص 111)).