اخباری از امام حسین(ع) دربارهء شهادت خویش
اخبار نقل شده از امام حسین(ع) دربارهء شهادت خود و یارانش و زمان و مکان اینشهادت، پس از آنکه در برابر والی وقت مدینه، ولید بن عقبه، بیعت با یزید را نفی کرد،فراوان است. این اخبار در دیدارها و گفت و گوهای آن حضرت به ویژه در دوران پیش ازحرکت ایشان از مکه تا ساعت شهادت آن حضرت، مطرح شده است. همچنین آن حضرت در دوران کودکی و خردسالی نیز دربارهء شهادت و قاتل خویش،خبر داده بود. از جمله آنها این اخبار است: ۱ - حذیفة بن یمان گوید: از حسین بن علی(ع) شنیدم که میفرمود: به خدا سوگند کهسرکشان بنی امیه بر قتل من گرد میآیند و عمر بن سعد پیشاپیش آنان است. این در دورانزندگی پیامبر(ص) بود. گفتم: آیا رسول خدا(ص) این موضوع را به تو خبر داد. فرمود: نه. من نزد پیامبر(ص) رفتم و موضوع را به او خبر دادم، حضرت فرمود: «دانش من دانشاو و دانش او دانش من است و ما به آنچه موجود میشود، پیش از به وجود آمدنش آگاهیم.. ()
1 - دلائل الامامه، ص ۱۸۳ - ۱۸۴، ح ۱۰۱، شمارهء ۶
۲ - نقل شده است که عمر سعد به حسین(ع) گفت: یا اباعبداللََّه، گروهی مردمان نابخردمیپندارند که من تو را میکشم! حسین(ع) گفت: آنان نابخرد نیستند، بلکه عاقل اند؛ ولی چشم من از این روشن استکه از گندم عراق، پس از من، جز اندکی نخواهی خورد. ()
1 - الارشاد، ص ۲۸۲
۳ - امام حسین(ع) فرمود: «به خدایی که جان حسین به دست او است، بنی امیه ازحکومتشان احساس لذت نمیکنند، تا آنکه مرا بکشند. آنان کشندهء من هستند. چنانچه مرابکشند، دیگر هیچ یک از آنها نماز نخواهند خواند و هرگز کسی برای خدا به آنها عطایینخواهد داد. نخستین کشته این امت من و اهل بیتم هستیم؛ و قسم به کسی که جان حسینبه دست اوست، تا یک هاشمی در روی زمین زنده است، قیامت بر پا نخواهد شد. ()
1 - کامل الزیارات، ص ۷۵، باب ۲۳، شماره ۱۳
صفحۀ ۶۷
۴ - نیز از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمود: «حسین بن علی(ع) فرمود: من کشتهءاشکهایم، هیچ مؤمنی از من یاد نمیکند، مگر آنکه اشک میریزد.. ()
1 - کامل الزیارات، ص ۱۱۶، باب ۳۶، شماره ۳