در این جا نیز علی علیه السلام هدف و انگیزه خود را از قبول حکومت، نه به عنوان یک پست و مقام دنیوی؛ بلکه برای حاکمیت قانون الهی، برچیدن ظلم و ستم، انجام اصلاحات و ایجاد امنیت و اجرای حدود الهی شمرده است.
علی علیه السلام اصلاحات را جزء وظیفه های خود و خود را به عنوان یک اصلاح طلب معرفی می کند و ایجاد امنیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را از اهداف حکومت خود مطرح می کند.
امنیت ملی که توسط مقام معظم رهبری در سال علی بن ابی طالب علیه السلام به عنوان یک اصل اساسی و شعار مهم مطرح شده است، از وظایف مهم حکومت و حاکمان جامعه است که باید به آن توجه شود.
از سخنان حضرت علی علیه السلام معلوم می شود که اگر به خاطر اهداف فوق نبود، آن حضرت حکومت را نمی پذیرفت، چون در جای دیگر، همین مطلب را بیان می کند:
و الله ما کانت لی فی الخلاقه رغبه، و لا فی الولایه اربه، ولکنکم دعوتمونی الیها، و حملتمونی علیها، فلما افضت الی نظرت الی کتاب الله و ما وضع لنا، و امرنا بالحکم به فاتبعته، و ما استن النبی صلی الله علیه و آله فاقتدیته . (89)
بخدا سوگند! من به خلافت رغبتی نداشته و به ولایت بر شما علاقه ای نشان نمی دادم و این شما بودید که مرا به آن دعوت کردید و آن را بر من تحمیل نمودید، روزی که خلافت به من رسید در قرآن نظر دوختم، هر دستوری که داده، و هر فرمانی که فرموده پیروی کردم، به راه و رسم پیامبر صلی الله علیه و آله اقتدا کردم.

نقل قول