تعليق :
عن ابى عبدالله (صلى الله عليه و آله )، قال :... من اءغاث اءخاه المومن اللهفان اللهثان عند جهده ... الى آخر الخبر.(275)
فرمود: هر كس برادر مومن خود را كه بيچاره و پريشان حال و مضطر باشد، (يا) از تشنگى جگرش مى سوزد، (يا) از شدت مشقت طاقتش به غايت رسيده ، پناه داده ، و از غم و غصه نجاتش دهد و به او يارى كرده حاجتش را روا سازد. خداوند براى او هفتاد و دو رحمت الهى مقدر سازد كه با يكى از آن رحمتها امور معيشت زندگى او را در دنيا بهبود مى بخشد، و هفتاد و يك رحمت ديگر را براى فريادرسى روز قيامت و هول و وحشت آن روز ذخيره نموده و نگه مى دارد.
245 - ان المدينة لتنفى خبثها، كما ينفى الكير خبث الحديد.
- مدينه پليدى خود را از بين مى برد چنانكه دَمِ آهنگرى پليدى (و زنگ زدگى ) آهن را مى زدايد.
246 - اذا راءيتم معاوية على منبرى فاقتلوه .
- هرگاه معاويه را بالاى منبر من ديديد، او را بكشيد.
247 - ان من اءمتى سيدخل الجنة بشفاعته اءكثر من ربيعة و مضر.
- راستى در ميان امت من (كسانى هستند) كه بشفاعت هر يك از آنها بيشتر از (نفرات قبيله ) ربيعه و مضر وارد بهشت مى شوند.
تعليق :
... قال كان رسول الله (صلى الله عليه و آله ) يقول : لا تستخفوا بفقراء شيعة على (عليه السلام ) و عترته من بعده ، فان الرجل منهم ليشفع لمثل ربيعة و مضر.
رسول خدا (صلى الله عليه و آله ) مى فرمود: فقيران شيعه على (عليه السلام ) و فرزندان بعد از او را كوچك نشماريد، زيرا مردى از آنان به مانند (نفرات ) ربيعه و مضر شفاعت مى كند.
بيان : ربيعة و مضر قبيلتان عظيمتان يضرب المثل بهما فى الكثرة .(276)
ربيعه و مضر دو قبيله بزرگند كه كثرت نفوس آنان ضرب المثل شده است .
248 - ان الله حرم على الاءرض اءن تاءكل اءجساد الاءنبياء.
- خداى تعالى ، خوردن (پوسيده كردن ) اجساد پيامبران را بر زمين حرام كرده .
249 - اذا اءتاك سائل على فرس ، فقد وجب له الحق و لو بشق تمرة .
- اگر سايلى سوار بر اسب (هم ) به شما رجوع كرد، براى او حقى واجب است ، اگر چه با بخشش نيمه خرما باشد.
250 - استعينوا على الصيام بالسحور.
- براى روزه گرفتن با خوردن سحرى كمك بگيريد.