آنها كه در درونشان نيروهای علوی توانستهاند نيروهای سفلی را در كنترل عادلانه خودشان قرار بدهند ، در جامعه جناح و گروه طرفدار حق و حقيقت و عدالت را تشكيل دادهاند و آنها كه در اين مبارزه شكست خوردهاند ، گروههای حيوان صفت و انسانهای پست منحط را تشكيل دادهاند . به تعبير قرآن ، شكوهمندترين مبارزات انسان مبارزه ميان اهل حق و اهل باطل بوده است . مبارزه ميان انسان آزاد شده از اسارت طبيعت خارجی و از اسارت انسانهای ديگر و از اسارت درون حيوانی خودش ، انسان رسيده به عقيده و ايمان و آرمان ، انسانی كه تكيهاش بر عقيده و ايمان است ، و انسان منحط و منفعت طلب
ببينيد قرآن اولين اختلاف و تضاد را كه در جهان انسان بيان میكند خواه بصورت يك تاريخ باشد و خواه بصورت يك تمثيل كه من به اين جهتش كاری ندارم ، چقدر زيبا بيان میكند : « و اتل عليهم نبا ابنی آدم بالحق اذا قربا قربانا فتقبل من احدهما و لم يتقبل من الاخر قال لاقتلنك قال انما يتقبل الله من المتقين 0
لئن بسطت الی يدك لتقتلنی ما انا بباسط يدی اليك لاقتلك انی اخاف الله رب العالمين انی اريد ان تبوء باثمی و اثمك فتكون من اصحاب النار و ذلك جزاؤا الظالمين فطوعت له نفسه قتل اخيه »( 1 )
از همان داستان هابيل و قابيل كه شروع میكند آنرا به صورت جنگ ميان دو انسانی بيان میكند كه يكی به عقيده و آرمان رسيده ، انسانی است حق جو و حق طلب و عدالتخواه و فارغ از كششها و گرايشهای مادی ، و ديگری يك انسان منحط حيوان صفت .
پاورقی : 1 - و بخوان بر آنها به حقيقت و راستی حكايت دو پسر آدم ( قابيل و هابيل ) را كه تقرب به قربانی جستند كه از يكی پذيرفته شد و از ديگری >
54

نقل قول