صفحه 7 از 18 نخستنخست ... 3456789101117 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 61 تا 70 , از مجموع 177

موضوع: پرتوی از عظمت امام حسین علیه السلام

1. Top | #61

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    سلامی حضرت مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه شریف
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

لشكرگاه علي(علیه السلام) بود دست به استعمال اسلحه نزده بود، و از جنگ خودداري ميكرد، وقتي عمّار كشته شد با كمال اطمينان خاطر و بصيرت تمام در ركاب علي(علیه السلام) شهادت را استقبال كرد، زيرا ميگفت: شنيدم از پيغمبر(صلی الله علیه وآله) كه فرمود:
    «عَمَّارٌ تَقْتُلُهُ الْفِئَةُ الْبَاغِيَةُ».
    (1)
    «ذوالكلاع» كه يكي از فرماندهان، و امراي سپاه معاويه بود، و بر چهارهزار نفر سوار امير بود يك روز به معاويه گفت: چگونه با علي(علیه السلام) و عمّار جنگ مي کنيد؟
    گفت: عمّار به ما باز ميگردد و با ما كشته ميشود. اتّفاقاً ذوالكلاع پيش از عمّار كشته شد وقتي عمار شهيد شد معاويه گفت: اگر ذوالكلاع زنده بود اكنون نيمي از سپاه ما را به سوي علي ميبرد.
    (2)
    ما وقتي به كتب تاريخ و حديث مراجعه ميكنيم، همچنان كه در اصل وجود عمّار و پدر و مادر او شك نمينماييم در اين خبري هم كه راجع به قتل عمّار است شك نمينمایيم، و همان طور كه يقين داريم عمّار در جنگ صفّين به دست سپاهيان معاويه كشته شد يقين هم داريم كه پيغمبر از شهادت او خبر داده و معاويه و عمروعاص به آن اعتراف و اقرار داشتهاند.
    (3)
    ص: 72

1- . حلبی، السیرة الحلبیه، ج2، ص101؛ ابن اثیر جزری، اسدالغابه، ج2، ص114؛ ج4، ص47؛ ابن حجر عسقلانی، الاصابه، ج2، ص240 و اين شعر را هم از خزيمه نقل كرده: إِذَا نَحْنُ بَايَعْنَا عَلِيَاً فَحَسْبُنَا *** أَبُوحَسَنٍ مِمَّا نَخَافُ مِنَ الْفِتَنِ وَفِيهِ الَّذِي فِيهِمْ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّهِ *** وَمَا فِيهِمْ بَعْضُ الَّذِي فِيهِ مِنْ حَسَنِ ابن عبدالبر، الاستيعاب، ج2، ص448.
    2- . حلبی، السیرة الحلبیه، ج2، ص100.
    3- . ابن عبدالبر قرطبي، در الاستيعاب (ج3، ص1140) ميگويد: از پيغمبر به طور متواتر نقل شده: «تَقْتُلُ عَمَّاراً الْفِئَةُ الْبَاغِيَةُ» و اين از صحيحترين احاديث و از خبرهاي غيبي و نشانه هاي پيامبري آن حضرت است.

امضاء

2. آیه های انتظار

آیه های انتظار

لیست موضوعات تصادفی این انجمن

3. Top | #62

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

نظير اين خبر، اخبار غيبي ديگر نيز از پيغمبر(صلی الله علیه وآله) مشهور و مسلّم است، مثل خبر آن حضرت به اينكه اوّل كسي كه از اهلش به او ملحق ميشود فاطمه(علیها السلام) است، و مثل خبر از قيام عايشه، و نياح سگان حوئب بر او، و خبر از جهاد علي(علیه السلام) با ناكثين و قاسطين و مارقين، و خبر از شهادت علي(علیه السلام) و خبر از ارتداد جمعي از صحابه، و خبر از فتوحات مسلمين، و اخبار ديگر كه ما در اينجا به همين مقدار اكتفا ميكنيم و اضافه مينماييم كه اين، برهان و دليل استوار و پايداري است كه يك نفر بشر كه نزد كسي درس نخوانده خبرهايي از غيب بدهد كه بعد از سي، چهل و شصت سال بلكه هزار سال و كمتر و بيشتر آنچه خبر داده واقع شود.

ویرایش توسط طهورا*کنیز فاطمه زهرا(س)* : 18-08-2023 در ساعت 19:13
    امضاء

4. Top | #63

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

اگر كسي اهل ايمان و باور باشد، همين يك موضوع كه در تاريخ حيات پيغمبر اسلام(صلی الله علیه وآله) تجلّي دارد براي او كافي است، و همين اخبار غيبي برهان نبوّت آن حضرت و ساير انبيا و تضمين كننده صحّت اساس نبوّات است.
    يكي از خبرهاي غيبي پيغمبر اكرم(صلی الله علیه وآله) خبرهايي است كه از شهادت سيدالشهدا(علیه السلام) دادهاند كه علاوه بر آن همه احاديثي كه از طرق متعدّد شيعه روايت شده در تواريخ و كتب حديث و تراجم اهل سنّت نيز روايات بسياري نقل شده كه هم قرائني يقيني بودن و صحّت آن اخبار را تأييد و ثابت ميسازد، و هم به حسب معنا و مضمون در حدّ تواتر بلكه مافوق تواترند.
    قسمتي از اين احاديث را پيش از اين در موارد ديگر يادآور شدهايم در اينجا نيز چند حديث ديگر از مصادر بسيار معتبر اهل سنّت نقل مينماييم:
    1. ابن سعد
    (1) و طبراني(2) از عايشه روايت كرده اند كه پيغمبر(صلی الله علیه وآله) فرمود:
    ص: 73

1- .[1] ابن سعد، الطبقات الکبری، ج10، ص425 - 427؛ ر.ک: متّقي هندي، کنزالعمّال، ج12، ص123.
    2- . طبراني، المعجم الکبير، ج3، ص107.
    «أَخْبَرَنِي جِبْرَئِیلَ أَنَّ ابْنِيَ الْحُسَيْنَ يُقْتَلُ بَعْدِي بِأَرْضِ الطَّفِّ، وَجَاءَنِي بِهَذِهِ التُرْبَةِ فَأَخْبَرِني أَنَّ فِيهَا مَضْجَعَهُ»؛
    «جبرئيل به من خبر داد كه پسرم حسين بعد از من، در زمين طف، کشته مي شود و اين خاك را برايم آورد و خبر داد كه خوابگاه او در آن خاک است».

امضاء

5. Top | #64

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

و اين حديث را مفصّلتر از اين ملّا، هم روايت كرده، و خليلي در ارشاد هم آن را از عايشه، و امّ سلمه به اين لفظ روايت كرده است:
    «إِنَّ جِبْرَئِيلَ أَخْبَرَنِي أَنَّ ابْنِيَ الْحُسَيْنَ يُقْتَلُ وَهَذِهِ تُرْبَةُ تِلْكَ الْأَرْضِ».
    (1)
    و در طريق ديگر از عايشه روايت است كه:
    «إِنَّ جِبْرَئِيلَ أَرَانِيَ التُّرْبَةَ الَّتِي يُقْتَلُ عَلَيْهَا الْحُسَيْنُ فَاشْتَدَّ غَضَبُ اللهِ عَلَی مَنْ يَسْفِكُ دَمَهُ».
    (2)
    2. ابوداوود، و حاكم از امّ الفضل دختر حارث روايت كرده اند كه، پيامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود:
    «أَتَا جِبْرَئِيلُ فَأَخْبَرَنِي أَنَّ اُمَّتي سَتَقْتُلُ ابْنِي هَذَا، يَعنِي: الْحُسَيْنَ وَأَتَانِي تُرْبَةً مِنْ تُرْبَةٍ حَمْرَاءَ»؛
    (3)«جبرئيل نزد من آمد، و به من خبر داد كه امّت من پسرم (حسين) را ميكشند، و خاكي از خاك سرخ برايم آورد».
    ص: 74

1- . متّقي هندي، کنزالعمّال، ج12، ص126. «جبرئيل به من خبر داد که فرزندم حسين کشته مي شود و اين خاک همان سرزمين است».
    2- . ابن عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ج14، ص195؛ متّقی هندی، كنزالعمّال، ج12، ص127. «جبرئیل خاکی را که حسین(علیه السلام) بر آن کشته می شود به من نشان داد، پس غضب خدا بر کسی که خون او را خواهد ریخت زیاد شد».
    3- . حاکم نیشابوری، المستدرک، ج3، ص177؛ خوارزمي، مقتل الحسین(علیه السلام)، ج1، ص156، فصل7؛ ابن حجر هیتمی، الصّواعق المحرقه، ص192.

ویرایش توسط طهورا*کنیز فاطمه زهرا(س)* : 19-08-2023 در ساعت 19:28
    امضاء

6. Top | #65

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

3. طبراني و ابويعلي از زينب بنت جحش از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) روايت كرده اند كه، فرمود:
    «إِنَّ جِبْرَئِيلَ أَتَانِي وَأَخْبَرَنِي أَنَّ ابْنِي هَذَا تَقْتُلُهُ اُمَّتي فَقُلْتُ: فَأَرِنِي تُرْبَتَهُ فَأَتَانِي بِتُرْبَةٍ حَمْرَاءَ»؛
    (1)
    «جبرئيل نزد من آمد و به من خبر داد كه اين پسرم يعني حسين را امّت من ميكشند. گفتم تربت او را به من نشان ده، پس تربت سرخي برايم آورد».
    4. احمد بن حنبل روايت كرده كه پيغمبر(صلی الله علیه وآله) فرمود:
    «لَقَدْ دَخَلَ عَلَيَّ الْبَيْتَ مَلَكٌ لَمْ يَدْخُلْ عَلَيَّ قَبْلَهَا فَقَالَ لِي: إِنَّ ابْنَكَ هَذَا حُسَيْناً مَقْتُولٌ، وَإِنْ شِئْتَ أَرَيْتُكَ مِنْ تُربَةِ الْأَرْضِ الَّتِي يُقْتَلُ بِهَا قَالَ: فَأَخْرَجَ تُرْبَةً حَمْرَاءَ»؛
    (2)
    «فرشتهاي در همين خانه بر من وارد شد كه پيش از اين بر من وارد نشده بود، گفت: اين پسرت حسين کشته خواهد شد و اگر بخواهي تربت آن زميني را كه در آن كشته ميشود به تو نشان ميدهم، پس خاك سرخي را بيرون آورد».
    5. ابن سعد از امّ سلمه روايت كرده كه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «جبرئيل به من خبر داد فرزندم حسين را در زمين عراق ميكشند. گفتم خاك زميني را كه در آن كشته ميشود به من نشان بده. پس آورد و گفت: و اين است تربت او».
    (3)
    و ابن عساكر از امّ سلمه به اين لفظ حديث دارد:
    ص: 75

1- . متّقی هندی، كنزالعمّال، ج12، ص127.
    2- . ابن حجر هیتمی، الصواعق المحرقه، ص192.
    3- . ابن سعد، الطبقات الکبری، ج10، ص423 - 424.
    «إِنَّ جِبْرَئِيلَ أَخْبَرَنِي أَنَّ ابْنِي هَذَا يُقْتَلُ وَأَنَّهُ اشْتَدَّ غَضَبُ اللهِ عَلَی مَنْ يَقْتُلُهُ».
    (1)

امضاء

7. Top | #66

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

6. ابن سعد از شعبي روايت كرده كه گفت:
    آنگاه كه علي(علیه السلام) به صفين ميرفت گذرشان به كربلا افتاد، و به محاذي نينوا - كه دهي در كنار فرات است - رسيد، ايستاد و از نام آن زمين پرسيد گفته شد: كربلا است. پس گريست آن قدر كه زمين از اشك چشمش تر شد (و به روايت عبداللّه بن يحيي از پدرش كه در التزام ركاب علي(علیه السلام) بود، فرمود:
    «صَبْراً يَا أَبَا عَبْدِ اللهِ، صَبْراً يَا أَبَا عبْدِ الله، صَبْراً يَا أَبَا عَبْدِ اللهِ بِشَاطِئِ الْفُرَاتِ».
    (2)
    پس فرمود وارد شدم بر پيغمبر(صلی الله علیه وآله) درحالي كه آن حضرت گريه ميكرد، از سبب گريه پرسيدم فرمود:
    «كَانَ عِنْدِي جِبْرَئِيلُ آنِفاً وَأَخْبَرَنِي أَنَّ وَلَدِيَ الْحُسَيْنَ يُقْتَلُ بِشَاطِئِ الْفُرَاتِ بِمَوْضِعٍ يُقَالُ لَهُ كَرْبَلَاءُ، ثُمَّ قَبَضَجِبْرَئِيلُ قَبْضَةً مِنْ تُرَابٍ شَمَّنِي إِيَّاهُ فَلَمْ أَمْلِكْ عَيْنَيَّ أَنْ فَاضَتَا»؛
    (3)
    «جبرئيل کمي جلوتر نزد من بود، و به من خبر داد كه فرزندم حسين در کنار رود فرات كشته ميشود در موضعي كه به آن كربلا گفته ميشود. سپس جبرئيل يك مشت از خاكي گرفت، و به مشام من رسانيد پس نتوانستم خودداري کنم و ديدگانم را از ريختن اشك نگاه دارم».
    ص: 76

1- . ابن عساکر، تاريخ مدينة دمشق، ج14، ص93؛ ر.ک: متّقی هندی، كنزالعمال، ج12، ص127.
    2- . طبری، ذخائرالعقبی، ص148.
    3- . ابن سعد، الطبقات الکبری، ج10، ص429؛ سبط ابن جوزي، تذكرة الخواص، ص225؛ ابن حجر هیتمی، الصواعق المحرقه، ص193.
    احمد بن حنبل و ابن ضحّاك هم اين حديث را از علي(علیه السلام) روايت كرده اند، و عبداللّه بن يحيي نيز چنان كه گفته شد از پدرش، از علي(علیه السلام) روايت نموده است.

ویرایش توسط طهورا*کنیز فاطمه زهرا(س)* : 21-08-2023 در ساعت 19:33
    امضاء

8. Top | #67

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

7. خوارزمي روايت كرده كه ابوعلي سلامي بيهقي در تاريخ خود نقل كرده كه پيغمبر(صلی الله علیه وآله) به حسين(علیه السلام) فرمود:
    «إِنَّ لَكَ فِي الْجَنَّةِ دَرَجَةً لَا تَنالُهَا إِلَّا بِالشَّهَادَةِ»؛
    «به درستي كه براي تو در بهشت درجهاي است كه به آن نميرسي مگر به شهادت».
    ابوعلي سلامي گفت: پس حسين در وقتي كه سپاه دشمن براي جنگ با آن حضرت اجتماع كردند ميدانست كه كشته ميشود ازاين جهت صبر كرد، و جزع و ناشكيبايي ننمود تا به سعادت شهادت رسيد، فاضلترين سلام ها بر او باد.
    (1)

امضاء

9. Top | #68

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

8. سبط ابن جوزي روايت كرده چون حسين(علیه السلام) به زمين كربلا رسيد پرسيد: اين زمين چه نام دارد؟ گفتند: كربلا، و نينوا هم به آن گفته ميشود كه نام دهي است در آن.
    حسين(علیه السلام) گريست و فرمود: كرب است و بلاء. امّ سلمه به من خبر داد كه جبرئيل نزد رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بود، و تو با من بودي، پيغمبر فرمود: بگذار پسرم را، پس تو را گرفت و در دامن خود گذارد. جبرئيل گفت: او را دوست ميداري؟ فرمود: آري.
    گفت: امّت تو او را خواهند كشت، و اگر بخواهي زميني را كه در آن كشته ميشود به تو نشان ميدهم. پس جبرئيل زمين كربلا را به پيغمبر(صلی الله علیه وآله) نشان داد.
    چون به حسين(علیه السلام) گفته شد اينجا زمين كربلا است آن را بوييد، و فرمود: «اين است زميني كه جبرئيل به پيغمبر(صلی الله علیه وآله) خبر داد كه من در آن كشته ميشوم».
    (2)
    ص: 77

1- . خوارزمي، مقتل الحسین(علیه السلام)، ج1، ص170، فصل8.
    2- . سبط ابن جوزي تذکرةالخواص، ص225.

امضاء

10. Top | #69

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

20- اشتقاق نام حسين(علیه السلام) از نام خدای تعالی

ابوهريره از پيغمبر(صلی الله علیه وآله) درضمن حديثي روايت كرده كه چون خدا آدم را آفريد، در سمت راست عرش پنج شبح در نور ديد كه در سجده و ركوع هستند. آدم پرسيد: اين پنج شبح كه در هيبت و صورت من هستند كيستند؟ خطاب شد: اينان پنج تن از فرزندان تو هستند كه پنج اسم براي آنها از نام هاي خود مشتقّ كردهام، و اگر براي ايشان نبود، بهشت و جهنم، عرش و كرسي، آسمان و زمين، فرشتگان و آدميان و جنّيان را نميآفريدم، پس من محمودم، و اين محمّد است، و من عالي هستم، و اين علي است، و من فاطرم، و اين فاطمه است، و من احسانم، و اين حسن است، و من محسنم و اين حسين است. به عزّتم سوگند ياد نمودهام كه هركس ذرّهاي از كينه ايشان را در دل داشته باشد او را داخل آتش ميكنم، ايشان برگزيدگان من هستند، و به ايشاننجات ميدهم، و به ايشان هلاك مينمايم. هروقت حاجتي داري به اين پنج تن متوسّل شو، پس پيغمبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «ماييم كشتي نجات!
    ص: 62

1- . ر.ک: متّقی هندی، كنزالعمّال، ج12، ص101.
    هركس به آن متعلّق شود نجات يابد و هركس از آن برگردد هلاك شود».
    (1)
    سلمان فارسي درضمن حديثي روايت ميكند، كه پيامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «خداوند از براي ما نام هايي از نام هاي خودش مشتق ساخت پس خداوند عزَّوجلَّ محمود است، و من محمّدم، و خداوند اعلي است، و برادرم علي است، و خداوند فاطر است، و دخترم فاطمه است، و خداوند محسن است و دو پسرم حسن و حسين مي باشند».
    (2)

ویرایش توسط طهورا*کنیز فاطمه زهرا(س)* : 22-08-2023 در ساعت 20:39
    امضاء

11. Top | #70

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1771
    نوشته
    6,388
    صلوات
    3228
    دلنوشته
    5
    مورد تشکر
    4,072 در 1,866
    دریافت
    1
    آپلود
    0

21- ارث حسنين(علیهما السلام) از پيغمبر(صلی الله علیه وآله)

حسن و حسين(علیهما السلام) وارث كمالات علمي، روحي، اخلاقي، و جسمي پيغمبر(صلی الله علیه وآله) بودند. مردم در سيما و رفتار و روش آنها پيغمبر را ميديدند، و عظمت و روحانيت او را تماشا ميكردند. چنانچه مكرّر گفته شد وجود پيغمبر(صلی الله علیه وآله) نسبت به حسنين(علیهما السلام) كانون مهر، اشفاق، نوازش، لطف، و رحمت پدرانه بود. آنها را دوستميداشت و ميبوييد و ميبوسيد، و زبانشان را ميمكيد، بر دوش مبارك خويش سوارشان ميكرد. شخصاً از آنها پرستاري ميفرمود. آنها را پسر خود
    ص: 63

1- . حموینی، فرائد السّمطين، ج1، ص36 – 37، ح1.
    2- . حموینی، فرائدالسّمطين، ص41، ح5. اين گونه احاديث ممكن است اشاره به مقام كمال پنج تن و خمسه طيّبه باشد و اينكه آنها مؤدّب به آداب الهي، و مرّبي به تربيت ربوبي هستند و به اخلاق الهي تخلّق دارند و چنان كه نام، انسان را به مسمّي ميرساند، آنها نيز كه اسم هاي حقّ و مشتقّ از نام هاي او هستند ما را به خدا هدايت ميكنند و همچنين دلالت بر ارتباط آنها با عوالم غيب دارد، و در روايات است كه: «نَحْنُ وَاللهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى». عیّاشی، تفسیر، ج2، ص42؛ کلینی، الکافی، ج1، ص143 – 144؛ فیض کاشانی، تفسیر الصّافی، ج2، ص255. و اگر چه همه موجودات به اين معنا اسم هاي حقّ هستند اما اين پنج نور مقدّس، مقام شامخ ديگر دارند و دلالت آنها بر مسمّي اظهر و ابين است و اما اينكه چرا اين پنج نور هركدام مخصوص به اسمي شدهاند شرحش از حوصله اين كتاب خارج است.
    ميخواند. از گريه آنها ناراحت ميشد. آنها را روي سينه خود ميخوابانيد. از شنيدن اسمشان لذّت ميبرد. در كوچه، در خانه، در مسجد، در حضور صحابه و مردم، در هنگام سخنراني، خطبه و در حال نماز، حسنين(علیهما السلام) مشمول مراحم مخصوص پيغمبر(صلی الله علیه وآله) بودند.
    اخباري كه در كتب معتبر اهل سنّت است، همه حكايتي از اين عواطف پاك است. اين مهرباني ها درعين حال كه نمونهاي از تواضع و فروتني فوق العاده و سادگي زندگي پيغمبر بسيار باعظمت اسلام بود، تمركز عواطف شديد پدرانه او را در حسنين، و فاطمه زهرا(علیهم السلام) نشان ميداد. چون از پيغمبر خدا صادر مي شد كه در همه كمالات در حدّ اعتدال، و استقامت بود، و محبّت و رضا او را هيچگاه بر آن نميداشت كه از سخن راست، و حقيقت كلمهاي بيشتر بگويد، دليل كمال لياقت، و صلاحيّت، و شايستگي حسنين(علیهما السلام) بود؛ زيرا تعبيراتي پيغمبر(صلی الله علیه وآله) در حقّ آنها ميفرمود و اوصافي را براي آنها ميگفت كه تنها عواطف و احساسات پدرانه نميتواند آن تعبيرات را تجويز نمايد، و معلوم بود كه پيغمبر(صلی الله علیه وآله) در سيماي آنها يك سّر الهي مشاهده ميكرد.
    برحسب احاديث شريفه ثقلين، و احاديث امامان، و احاديث سفينه، و احاديث بسيار ديگر كه ما در تأليفي كه در اثبات حجيّت فقه شيعه، و وجوب رجوع به احاديث اماميّه در احكام نوشتهايم آنها را ذكر كرده و صحّت اسناد و دلالت آنها را واضح و آشكار ساختهايم؛ حسن و حسين(علیهما السلام) وارث علوم پيغمبر(صلی الله علیه وآله) و هريك، در عصر خود رهبر حقيقي امّت اسلام و حافظ آفتاب جهان تاب شرع بودند.
    امام و وصيّ و جانشين پيغمبر يكي از صفات برجستهاش همين است كه ميزان تعادل و اعتدال امور باشد، و درحقيقت مركزي است كه واماندگان راه حقيقت و كُندروها به آن مركز سوق داده ميشوند تا عقب نمانند و فاصله آنها با امام كه
    ص: 64
    پيشرو قافله خداپرستان است زياد نشود، و تندروهاي افراطي به آن مركز برگردانده ميشوند تا شتاب خارج از حدّ، سبب گمراهي آنها نشود. و اين است حقيقت معناي كلام پيغمبر(صلی الله علیه وآله) در ذيل بعضي احاديث صحيحه ثقلين:
    «فَلَا تُقَدِّمُوهُمَا فَتَهْلِكُوا وَلَا تَقْصُرُوا عَنْهُمَا فَتَهْلِكُوا وَلَا تُعَلِّمُوهُمْ فَإِنَّهُمْ أَعْلَمُ مِنْكُمْ»؛
    (1)
    «بر قرآن و عترت پيشي نگيريد، كه هلاك ميشويد، و از آنها عقب نيفتيد، كه هلاك ميشويد، و به عترت چيزي نياموزيد زيرا آنها از شما داناترند».
    پس حسين(علیه السلام) بيشبهه وارث علم و كمال پيغمبر(صلی الله علیه وآله) است و همه مردم به علم و دانش او محتاج بودند.
    برحسب روايات متعدّد كه در كتاب هاي معتبر نقل شده فاطمه زهرا(علیها السلام) در مرض موت پدرش، حسن و حسين را نزد آن حضرت آورد، و عرض كرد: «يا رسول الله اين دو پسران تو هستند، آنها را به بخشش و عطايي مخصوص فرما، يا به آنها چيزي به ارث عطا كن!».
    پيغمبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «به حسن عظمت و بردباري ميبخشم، و به حسين جود و مهرباني».
    (2)
    و در روايت ديگر است كه فرمود: «به اين بزرگ (يعني حسن) مهابت و حلم بخشيدم و به آن كوچك (يعني حسين) محبّت و رضا».
    (3) و در حديث ديگر استكه فرمود: «اما حسن، پس هيبت و آقايي من براي اوست، و اما حسين، پس از براي اوست جود و جرئت من».(4)
    ص: 65

1- . ابن حجر هیتمی، الصواعق المحرقه، ص150، 228.
    2- . زرندی، نظم دررالسمطين، ص212؛ متّقی هندی، کنزالعمّال، ج13، ص670.
    3- . زرندی، نظم دررالسّمطين، ص212.
    4- . زرندی، نظم دررالسّمطين، ص212؛ گنجی شافعی، كفايةالطالب، ص424؛ طبري، ذخائرالعقبي، ص129؛ ابن حجر هیتمی، الصّواعق المحرقه، ص191؛ ابن حجر عسقلانی، الاصابه، ج8، ص158.
    اين احاديث، گوشهاي از كمالات و اخلاقي را كه حسن و حسين از جّد خود به ارث بردهاند نشان ميدهند.
    و سّر اين تعبيرات، اشاره به روشهاي خاصّ حسن و حسين و چگونگي رهبري و برنامههاي آنها و تصديق روش هر دو است تا مردم بدانند كه سرچشمه و منبع اين دو روش مأموريت هاي ديني، و تكاليف خاصّي است، كه پيغمبر با وحي الهي آنها را به آن مكلّف ساخته بود و هر دو روش از روش پيغمبر(صلی الله علیه وآله) و سيره او جدا نيست، وگرنه حسن و حسين(علیهما السلام) هر دو جامع تمام كمالات اخلاقي و وارث جدّ و پدر، و حافظ دين و قرآن مقدّس بودهاند.
    ص: 66

امضاء

صفحه 7 از 18 نخستنخست ... 3456789101117 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع