صفحه 54 از 55 نخستنخست ... 444505152535455 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 531 تا 540 , از مجموع 545

موضوع: دانشنامه امام جواد علیه السلام

جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید    محبوب کن - فیس نما
  1. Top | #531

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    تقدیم به روح پاک و ملکوتی خانم فاطمه زهرا مرضیه سلام الله علیها
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا برای استخاره

خدایا! انتخاب تو در آنچه در آن از تو طلب خیر کردم آدمی را به آرزوهایش رسانده، و عطاها و بخششها را افزون ساخته، و خواسته‌ها را جامه‌ی عمل پوشانده، و کارها را پاکیزه گردانده، و انسان را به بهترین راه‌ها و به بهترین نتایج رهنمون می‌سازد، او را از حوادث ترسناک محافظت می‌نماید.
    خدایا! در آنچه تصمیم بر آن قرار گرفته و عقلم مرا بدان راه رهبری می‌کند از تو طلب خیر می‌کنم، پس خدایا سختیهایش را آسان، و مشکلاتش را مبدل به سهولت نما، و امور مهم آن را کفایت، و هر رنج را از من دور کن، و پروردگارا پایان آن را بهره دهنده، و ترسش را ایمنی‌بخش، و دورش را نزدیک، و خشکسالی‌اش را به سرسبزی مبدل نما، و خدایا اجابتم را نازل کن و خواستم را تحقق بخش، و حاجتم را ادا نما، و مشکلاتش را بزدای، و سختیهایش را از من دور دار.
    و خدایا در آنچه از تو طلب خیر می‌کنم پرچم یاری را همراه با خیر و برکت بر من فرود آور، و در آنچه تو را خواندم بهره‌های فراوان و در آنچه از تو آرزومندم عطاهای بسیار به من ارزانی دار، خدایا آن را قرین موفقیت گردان، و آن را به صلاح مخصوص نما، و اسباب خیر و نشانه‌های پیروزی را در آن به من بنمایان، و گلوی سختیهایش را ببند و آسانیهای به زمین افتاده‌اش را برقرار ساز.
    خدایا! و پوشیدگیهای آن را روشن، و بازداشت شده‌اش را رها ساز، و بنیادش را بر پا دار، تا خیر و برکتی باشد که به غنیمت روی آورده، و زیانها را بزداید، و سود و نفعش به زودی برسد و وجودش جاودانه باشد، به درستی که در مورد عطا نمودن بسیار بخشنده‌ای و جود و سخاوتت را بدون درخواست ارزانی می‌داری.
    دعاؤه فی المناجاة للاستخارة
    اللهم ان خیرتک فیما استخرتک [1] فیه تنیل الرغائب، و تجزل المواهب، و تغنم المطالب، و تطیب المکاسب، و تهدی الی اجمل المذاهب، و تسوق الی احمد العواقب، و تقی مخوف النوائب.
    اللهم انی استخیرک فیما عزم رأیی علیه و قادنی عقلی الیه، فسهل اللهم فیه ما توعر، و یسر منه ما تعسر، واکفنی فیه المهم، وادفع به عنی کل ملم، واجعل یا رب عواقبه غنما، و مخوفه [2] سلما، و بعده قربا، و جدبه خصبا، و ارسل اللهم اجابتی، و انجح طلبتی، واقض حاجتی، واقطع عنی عوائقها، وامنع عنی بوائقها.
    و اعطنی اللهم لواء الظفر و الخیرة فیما استخرتک، و وفور المغنم فیما دعوتک، و عوائد الافضال فیما رجوتک، و اقرنه اللهم بالنجاح، و خصه بالصلاح، و ارنی اسباب الخیرة فیه واضحة، و اعلام غنمها لائحة، واشدد خناق تعسیرها، وانعش صریع تیسیرها. [3] .
    و بین اللهم ملتبسها، و اطلق محتبسها، و مکن اسها حتی تکون خیرة مقبلة بالغنم، مزیلة للغرم، عاجلة للنفع، باقیة الصنع، انک ملی‌ء بالمزید، مبتدئ بالجود.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    پی نوشت ها:
    [1] استخیرک (خ ل).
    [2] خوفه (خ ل).
    [3] تعسرها، تیسرها (خ ل).
    منبع: صحیفه امام جواد(ع)؛ جواد قیومی اصفهانی ؛ دفتر انتشارات اسلامی چاپ اول 1381.
    ویرایش توسط اشک مهتاب*خادمه فاطمه زهرا(س)تا ابدالدهر* : 26-02-2023 در ساعت 23:10
    امضاء

2. آیه های انتظار

آیه های انتظار

لیست موضوعات تصادفی این انجمن

3. Top | #532

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا برای نادیده گرفتن لغزشها

خدایا! امید به وسعت رحمتت زبان مرا به درخواست نادیده گرفتن از لغزشهایم باز نمود، و آرزومندی برای گذشته و مدارا نمودنت مرا برای درخواست امنیت و بخششت ترغیب کرد.
    پروردگارا! و گناهانی مرتکب شده‌ام که در معرض انتقامجوئی قرار گرفته، و خطاهایی انجام داده‌ام که دیده‌های نابودی بر آن نظر افکنده است، من به سبب آنها بر اساس عدالتت سزاوار عذابهای دردناک شده، و به سبب ارتکاب آنها شایسته‌ی عقاب نابود کننده می‌باشم، و می‌ترسم که این عوامل موجب به عقب انداختن اجابت دعاهایم شود و با باطل ساختن درخواستهایم و زائل ساختن عوامل رغبتم، - به خاطر آنچه سنگینی آن پشتم را شکسته و به تنهایی حمل نمودن آن مرا به رنج انداخته است - مرا از انجام خواسته‌هایم دور دارد.
    پروردگارا! آنگاه به بردباری‌ات از خطا کنندگان، و بخششت از گناهکاران، و رحمت نمودنت به نافرمایان نظر افکندم، از این رو با اعتماد به تو روی آوردم، در حالیکه بر تو توکل نموده و جانم را در پیشگاهت بر زمین افکندم، اندوهم را نزد تو شکایت نمودم، و آنچه شایسته‌ی آن نیستم و سزاوار آن نمی‌باشم، یعنی برطرف شدن اندوه و زدودن غمم را از تو درخواست کردم، و ای مولایم در آن هنگام از تو خواستار نادیده گرفتن لغزشهایم بوده و به تو اعتماد کامل دارم.
    خدایا! پس بر من منت گذار بر گشایش عطا کردن، و بر من منت نه به خروج آسان از مشکلات، و به رأفت و مهربانی‌ات مرا به سوی حقیقت رهنمون باش، و به قدرتت مرا از راه انحرافی دور گردان، و به چشم‌پوشی‌ات مرا از زندان مشکلات آزاد ساز، و به رحمتت مرا از اسارت آن رها ساز، و بر من به خشنودی‌ات منت گذار، و به احسانت بر من بخشش نما.
    و لغزشم را نادیده گیر، و در مشکلاتم گشایش عنایت کن، و به اشک دیده‌هایم رحم نما، و دعاهایم را پوشیده مدار، و با نادیده گرفتن پشتم را محکم و نیروی دوباره به آن ببخش، و امورم را به آن اصلاح گردان، و عمرم را به آن طولانی نما، و در روز محشور شدن و بیرون آمدن از قبر مرا مشمول رحمتت قرار ده، به درستی که تو بخشنده و بزرگواری، آمرزنده و مهربانی.
    دعاؤه فی المناجاة بالاستقالة
    اللهم ان الرجاء لسعة رحمتک انطقنی باستقالتک، و الأمل لاناتک و رفقک شجعنی علی طلب امانک و عفوک. ولی یا رب ذنوب واجهتها اوجه الانتقام، و خطایا قد لاحظتها اعین الاصطلام، واستوجبت بها علی عدلک الیم العذاب، و استحققت باجتراحها مبیر العقاب، و خفت تعویقها لاجابتی، و ردها ایای عن قضاء حاجتی، بابطالها لطلبتی و قطعها لاسباب رغبتی، من اجل ما قد انقض ظهری من ثقلها، و بهظنی من الاستقلال بحملها.
    ثم تراجعت رب الی حلمک عن الخاطئین و عفوک عن المذنبین و رحمتک للعاصین [1] ، فاقبلت بثقتی متوکلا علیک، طارحا نفسی بین یدیک، شاکیا بثی الیک، سائلا ما لا استوجبه من تفریج الهم، و لا استحقه من تنفیس الغم، مستقیلا [2] لک ایای، واثقا مولای بک.
    اللهم فامنن علی بالفرج، و تطول علی بسهولة المخرج [3] ، و ادللنی برأفتک علی سمت المنهج، و ازلقنی [4] بقدرتک عن الطریق الأعوج، و خلصنی من سجن الکرب باقالتک، و اطلق اسری برحمتک، و تطول علی برضوانک، و جد علی باحسانک.
    و اقلنی عثرتی، و فرج کربتی، و ارحم عبرتی و لا تحجب دعوتی، و اشدد بالاقالة ازری، و قو بها ظهری، و اصلح بها امری، و اطل بها عمری، وارحمنی یوم حشری و وقت نشری، انک جواد کریم، غفور رحیم.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    پی نوشت ها:
    [1] حلمک عن العاصین و عفوک عن الخاطئین و رحمتک للمذنبین (خ ل).
    [2] مستقبلا (خ ل).
    [3] بسلامة المخرج (خ ل).
    [4] ازلنی (خ ل).
    منبع: صحیفه امام جواد(ع)؛ جواد قیومی اصفهانی ؛ دفتر انتشارات اسلامی چاپ اول 1381.

امضاء

4. Top | #533

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا برای سفر نمودن

خدایا! قصد دارم مسافرت نمایم پس خیرت را در آن مقدر کن، و راه اندیشه و فهم را در آن برایم روشن نما، و تصمیمم را با ثبات قدم در آن بگشا، و در این سفر سلامتی را بر من بپوشان، و بهره و بزرگواری بسیار را به من برسان، و حفظ و حراست نیکویت را حافظ من قرار ده.
    خدایا! و مشقت و سختی سفر را از من دور دار، و ناهمواریهای آن را برایم هموار نما، منازل بین راه را برایم به سرعت طی نما، و دوری آبشخورهای بین راه را بر من نزدیک نما، میان گامهای شتران (و مرکبهای سواری) ما فاصله بینداز تا دوری راه را نزدیک گردانده، و ناهمواریهای شدیدش را هموار سازی.
    خدایا! و در این سفرم پیروزی فال نیک حفاظت کننده را به من تلقین کن، و در آن بهره‌ی سلامتی و حمایت به تنهایی حرکت نمودن را به من ببخش، و در عبور از مواضع بیمناک راهنمایی‌ام کن، و اسباب کفایت بسیار را برایم مهیا ساز، و حمایت و سرپرستی را برایم ارزانی دار، و خدایا آن را راهی برای کسب تندرستی بیشتر، و بهره‌مندی افزونتر قرار ده، و شب را برایم پوششی در مقابل آفتها، و روز را برایم مانعی در برابر وسایل هلاکت‌زا مقرر دار.
    و به قدرتت راهزنی دزدانش را از من باز دار، و به توانت مرا از حملات حیوانات وحشی حراست فرما، تا در این سفر سلامتی، همراهم و تندرستی، همسفرم؛ و پیروزی، پیش برنده‌ام؛ و آسانی، هم دوشم باشد؛ و سختی از من دور بوده، و موفقیت، رفیق راهم و امنیت، همراهم باشد؛ به درستی که تو صاحب بخشش و منتی، و نیرو و توان از توست، و تو بر هر کار قادر و توانا، و به بندگانت بینا و آگاهی.
    دعاؤه فی المناجاة بالسفر
    اللهم انی ارید سفرا فخر لی فیه، و اوضح لی فیه سبیل الرأی و فهمنیه، وافتح عزمی بالاستقامة، واشملنی فی سفری بالسلامة، و افدنی جزیل الحظ و الکرامة، واکلانی بحسن الحفظ و الحراسة.
    و جنبنی اللهم وعثاء الأسفار، و سهل لی حزونة الاوعار، واطو لی بساط المراحل [1] ، و قرب منی بعد نای المناهل، و باعد فی المسیر بین خطی الرواحل حتی تقرب نیاط البعید، و تسهل وعور الشدید.
    و لقنی اللهم فی سفری نجح طائر الواقیة، و هبنی فیه غنم [2] العافیة، و خفیر الاستقلال، و دلیل مجاوزة الأهوال، و باعث وفور الکفایة، و سائح خفیر الولایة، واجعله اللهم سبب عظیم السلم، حاصل الغنم، واجعل اللیل علی سترا من الافات، و النهار مانعا من الهلکات.
    واقطع عنی قطع لصوصه بقدرتک، واحرسنی من وحوشه بقوتک، حتی تکون السلامة فیه مصاحبتی، و العافیة فیه مقارنتی، و الیمن سائقی، و الیسر معانقی، و العسر مفارقی، و الفوز موافقی، و الأمن مرافقی، انک ذو الطول و المن، و القوة و الحول، و انت علی کل شی‌ء قدیر و بعبادک بصیر خبیر.
    پی نوشت ها:
    [1] واطو لی البعید لطول انبساط المراحل (خ ل).
    [2] و هنئنی غنم العافیة (خ ل).
    ویرایش توسط اشک مهتاب*خادمه فاطمه زهرا(س)تا ابدالدهر* : 05-03-2023 در ساعت 20:53
    امضاء

5. Top | #534

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا در طلب روزی

خدایا! بهره‌های روزی‌ات را پیاپی بر من گسیل دار، و ابرهای فضلت را همواره بر من بباران، و قطرات عطایت را دمادم بر من فرود آور، و نعمتهای فراوانت را بر فقرم فروریز، و به بخششت مرا فقیر درگاهت قرار ده، و از کسی که از پیشگاهت خواسته‌هایش را می‌خواهد بی‌نیاز گردان، و بیماری فقرم را به دوای فضلت شفا ده، و به بخششت مؤنه‌ی بر زمین مانده‌ام را برپا دار، و شکست ویژه‌ای در زندگی‌ام را به عطایت جبران نما.
    و محرومیتهایم را به کثرت عطاهایت و نیازمندی مرا به بخشش بزرگوارانه‌ات برطرف فرما، و راه‌های کسب روزی را برایم آسان، و بنیانهایش را برایم محکم نما، و چشمه‌های رحمت گسترده‌ات را برایم به جوشش درآور، و نهرهای زندگی خوش را به مهربانی‌ات برایم جاری ساز، و زمین فقرم را خشک کرده، و زمین خشک بیچارگی‌ام را سر سبز نما، و مشکلات کسب روزی را از من دور داشته، و گره‌های تنگ را از زندگی‌ام بگشا، و خدایا از وسعت روزی پرخیرترین تیرهایش را به سویم نشانه رو، و از جاودانه‌ترین زندگی خوش بهره‌مندم نما.
    خدایا! و پوششهای سعادتمندی و زندگی آسوده را بر اندامم بپوشان، و پروردگارا من در انتظار می‌باشم برای نعمت بخشی‌ات با زدودن تنگناها، و برای عطاهایت به قطع مشکلات، و برای فضل و بخششت به زوال روزی اندک، و برای اتصالم به بزرگواری‌ات و برای عطاهایت به قطع مشکلات.
    خدایا! و فضل و بخشش مداومت را بر من بباران، و از مخلوقاتت با نعمتهای فراوانت بی‌نیازم گردان، و جایگاه‌های نابودی‌ام به وسیله‌ی فقر را از بین ببر، و در بر طرف شدن ناراحتی‌ام بر روی اسبهای رهوار تسریع نما، و تنگناهای کارهایم را با شمشیر نابودی از جا برکن، و پروردگارا وسعت بخششهایت را به من هدیه بده، و به رویش اموالم مرا یاری نما، و از تنگی زندگی حراستم فرما، و خشکسالی بد را از من دور دار، و بساط فراخی زندگی را بر من بگستران.
    و از آب روزی گوارایت به من بنوشان، و از وسعت عطاهایت راه‌های روزی را برایم بگشا، و مرا بدون مقدمه صاحب ثروت و مال بگردان، و با آن مرا از فقر نجات ده، و پشت‌گرمی را همدمم نما، و مرا متمکن و ثروتمند بگردان، به درستی که تو صاحب بخشش بسیار و فضل گسترده و منت فراگیری، و تو بخشنده و بزرگوار هستی.
    دعاؤه فی المناجاة فی طلب الرزق
    اللهم ارسل علی سجال رزقک مدرارا، و امطر علی سحائب افضالک غزارا، و ادم غیث نیلک الی سجالا، و اسبل مزید نعمک علی خلتی اسبالا، و افقرنی بجودک الیک، و اغننی عمن یطلب ما لدیک، و داو داء فقری بدواء فضلک، وانعش صرعة عیلتی بطولک، واجبر کسر خلتی بنولک.
    و تصدق علی اقلالی بکثرة عطاءک، و علی اختلالی بکرم حباءک، و سهل سبیل الرزق الی، و ثبت قواعده لدی، و بجس لی عیون سعة رحمتک، و فجر انهار رغد العیش قبلی برأفتک، و اجدب ارض فقری، و اخصب جدب ضری، واصرف عنی فی الرزق العوائق، واقطع عنی من الضیق العلائق، وارمنی اللهم من سعة الرزق باخصب سهامه، واحبنی من رغد العیش باکثر دوامه.
    واکسنی اللهم سرابیل السعة، و جلابیب الدعة، فانی یا رب منتظر لانعامک بحذف التضییق [1] ، و لتطولک بقطع التعویق، و لتفضلک بازالة التقتیر، و لوصول حبلی بکرمک بالتیسیر.
    و امطر اللهم علی سماء رزقک بسجال الدیم، و أغننی عن خلقک بعوائد النعم، وارم مقاتل الاقتار منی، واحمل کشف الضر عنی علی مطایا الاعجال، واضرب عنی الضیق بسیف الاستیصال، و اتحفنی رب منک بسعة الافضال، وامددنی بنمو الاموال، واحرسنی من ضیق الاقلال، و اقبض عنی سوء الجدب، وابسط لی بساط الخصب.
    واسقنی من ماء رزقک غدقا، وانهج لی من عمیم بذلک طرقا، و فاجئنی بالثروة والمال، وانعشنی به من الاقلال، و صبحنی بالاستظهار، و مسنی بالتمکن من الیسار، انک ذو الطول العظیم و الفضل العمیم، و المن الجسیم، و انت الجواد الکریم.
    پی نوشت ها:
    [1] المضیق، الضیق (خ ل).

امضاء

6. Top | #535

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا در پناه بردن به او

خدایا! به تو پناه می‌برم از برخورد کردن بلاهای بد و ترس از پریشان حالی بزرگ، پروردگارا پس مرا از زمین خوردن به وسیله‌ی تنگدستی پناه ده، و از حملات بلا پوشیده دار، و از بلاهای ناگهانی نجات ده، و از زوال نعمتها و از لغزش گامها در پناه خود گیر، و خدایا از شبیخونهای بلاها و سرعت هلاکتها مرا در حمایت عزتت و حراست حفاظت خود قرار ده.
    پروردگارا! زمین بلا را فروبر، و میدان رنجها را به لرزه درآور، و خورشید مصیبتها را خاموش گردان، و کوه‌های بدی را از جا برکن، و گرفتاریهای روزگاران را برطرف ساز، و تنگناهای کارها را دور گردان، و مرا در آبهای سلامتی وارد ساز، و بر اسبهای رهوار بزرگواری حمل نما، و به نادیده گرفتن لغزش همراه باش، و پوشش عیوبم را فراگیر ساز.
    پروردگارا! و به نعمتهایت و برطرف ساختن بلا و دفع ناراحتیها بر من بخشش نما، و توده‌های عذابت را از من دور دار، و عقاب دردناکت را از من منحرف نما، و مرا از شرور روزگار پناه ده، و از عاقبت بد نجات ده، و از تمامی زشتیها حراست نما، و صلابت بلاء را از کارم درهم کوب، و در تمام عمرم دستش را از من کوتاه گردان، به درستی که تو پروردگار ستوده شده، آغازگر و بازگرداننده‌ای، و بر هر کار توانا و قادر می‌باشی.
    دعاؤه فی المناجاة بالاستعاذة
    اللهم انی اعوذ بک من ملمات نوازل البلاء، و اهوال عظائم الضراء، فاعذنی رب من صرعة البأساء، واحجبنی من سطوات البلاء، و نجنی من مفاجاة النقم،و اجرنی [1] من زوال النعم و من زلل القدم، واجعلنی اللهم فی حمایة عزک و حیاطة حرزک، من مباغته الدوائر و معاجلة البوادر.
    اللهم رب و ارض البلاء فاخسفها، و عرصة المحن فارجفها، و شمس النوائب فاکسفها، و جبال السوء فانسفها، و کرب الدهر فاکشفها، و عوائق الامور فاصرفها، و اوردنی حیاض السلامة، واحملنی علی مطایا الکرامة، واصحبنی باقالة العثرة، واشملنی بستر العورة.
    و جد علی یا رب بالاءک و کشف بلاءک و دفع ضراءک، وادفع عنی کلاکل عذابک، واصرف عنی الیم عقابک، و اعذنی من بوائق الدهور، وانقذنی من سوء عواقب الامور، واحرسنی من جمیع المحذور، واصدع صفاء البلاء عن امری، و اشلل یده عنی مدی [2] عمری، انک الرب المجید، المبدی‌ء المعید، الفعال لما ترید.
    پی نوشت ها:
    [1] و احرسنی (خ ل).
    [2] مدة (خ ل).

ویرایش توسط اشک مهتاب*خادمه فاطمه زهرا(س)تا ابدالدهر* : 13-03-2023 در ساعت 21:31
    امضاء

7. Top | #536

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا در درخواست توبه

خدایا! به تو روی آوردم با اخلاص، و توبه‌ی راستین، و پایداری در پیمان درست، و دعاء قلب شکسته، و اعلام گفتار صریح.
    خدایا! از من بپذیر توجه با توبه‌ی مخلصانه، و روی آوردن با بازگشت سریع، و بر زمین افتادنهایم را که بر اثر گناه و خطا بوده است، و پروردگارا توبه‌ام را با ثواب بسیار، و بازگشتی بزرگوارانه، و زدودن عقاب، و گرداندن عذاب، و بهره‌مندی در بازگشت و پوشش عیوبم پاسخگو باش.
    پروردگارا! و با پذیرش توبه‌ام گناهانی را که ثبت شده است محو نما، و با قبول آن تمامی عیبهایم را از صفحه‌ی جانم بشوی، و آن را سبب برطرف شدن زنگار قلبم، بازکننده‌ی چشم بصیرم، زداینده‌ی چرکهای جانم، پاک کننده‌ی نجاست بدنم، اصلاحگر روحم، شتاب دهنده‌ی جانم به وفاء به پیمانم قرار ده.
    پروردگارا! و توبه‌ام را بپذیر، چرا که آن از نیت بی‌آلایشم، و دید درست و نیکویم، و از تمامی وجودم، و از تلاشم در جهت پاکی باطنم، و پایداری در روی آوری‌ام به تو، و شتافتن به انجام اوامرت برخاسته است، و خدایا به توبه، تیرگی پافشاری در انجام گناه را از من بزدا؛ و با آن گناهان گذشته را محو نما، و با آن لباس تقوی و پوششهای هدایت را بر من بپوشان.
    چرا که بند نافرمانی را از جانم درآورده، و پوشش گناه را از جسدم خارج ساختم، پروردگارا به قدرتت تمسک جسته، و به عزتت از تو یاری طلبیدم، و به حمایتت توبه‌ام را به تو واگذار کردم تا شکسته نشود، و برای خوار نشدن به تو چنگ زده‌ام، در حالیکه با این اعتقاد عجین گشته که نیرو و توانی جز به تو نمی‌باشد.
    دعاؤه فی المناجاة بطلب التوبة
    اللهم انی قصدت الیک باخلاص توبة نصوح، و تثبیت عقد صحیح، و دعاء قلب قریح [1] ، و اعلان قول صریح.
    اللهم فتقبل منی انابة مخلص التوبة، و اقبال سریع الأوبة، و مصارع تجشع الحوبة، و قابل رب توبتی بجزیل الثواب، و کریم الماب، و حط العقاب، و صرف العذاب، و غنم الایاب، و ستر الحجاب.
    وامح اللهم رب بالتوبة ما ثبت من ذنوبی، واغسل بقبولها جمیع عیوبی، واجعلها جالیة لرین قلبی، شاخصة [2] لبصیرة لبی، غاسلة لدرنی، مطهرة لنجاسة بدنی، مصححة منها ضمیری، عاجلة الی الوفاء بها بصیرتی [3] .
    واقبل یا رب توبتی، فانها تصدر من اخلاص نیتی و محض من تصحیح بصیرتی، واحتفالا فی طویتی، واجتهادا فی نقاء سریرتی، و تثبیتا لانابتی، و مسارعة الی امرک بطاعتی، واجل اللهم بالتوبة عنی ظلمة الاصرار، وامح بها ما قدمته من الأوزار، واکسنی بها لباس التقوی و جلابیب الهدی.
    فقد خلعت ربق المعاصی عن جلدی، و نزعت سربال الذنوب عن جسدی، مستمسکا [4] رب بقدرتک، مستعینا علی نفسی بعزتک، مستودعا توبتی من النکث بخفرتک، معتصما من الخذلان بعصمتک، مقارنا به لا حول و لا قوة الا بک.
    پی نوشت ها:
    [1] جریح (خ ل).
    [2] شاحذة (خ ل).
    [3] مصیری (خ ل).
    [4] متمسکا (خ ل).

امضاء

8. Top | #537

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا در شکرگزاری او

خدایا! تو را سپاس بر فرود آمدن بلاهای سخت، و نازل شدن پیاپی نعمتها، و پریشان حالی‌های بسیار، و برطرف شدن شدتها و ناراحتیها، و تو را سپاس بر بخششهای گوارایت، و بلاهای ستوده شده‌ات، و نعمتهای زیبایت، و تو را سپاس بر احسان بسیارت و خیر گسترده‌ات، و تکلیف نمودن آسانت، و دفع امور سخت.
    پروردگارا! و تو را سپاس بر افزودن شکر اندک، و عطا نمودن اجر بسیار، و زائل کردن سنگینی گناهان، و پذیرش عذر و بهانه در تنگنا قرار گرفته، و فروریختن گرانباری گناه، و آسان نمودن جایگاه ناهموار، و دفع نمودن کارهای زشت، و تو را سپاس بر بلای گردانده شده، و کارهای نیک بسیار، و دفع آنچه مایه‌ی ترس می‌باشد، و سبک کردن کارهای سخت.
    و تو را سپاس بر تکلیف کم نمودن، و بسیار تخفیف دادن، و نیرومند کردن ناتوان، و فریادرسی پناهنده، و تو را سپاس بر مهلت دادن بسیارت، و استمرار عطا کردنت، و گرداندن کیفرت، و کارهای ستوده‌ات، و پیاپی بودن عطاهایت، و تو را سپاس و ستایش بر به عقب انداختن عقاب کردن، و ترک غافلگیر نمودن و وارد ساختن در عذاب، و هموار نمودن راه آخرت، و فرود آوردن باران از ابر، به درستی که تو منت گذار و بخشنده‌ای.
    دعاؤه فی المناجاة بالشکر لله تعالی
    اللهم لک الحمد علی مرد نوازل البلاء، و توالی سبوغ النعماء، و ملمات الضراء و کشف نوائب اللأواء، و لک الحمد علی هنیی‌ء عطاءک و محمود بلاءک و جلیل الاءک، و لک الحمد علی احسانک الکثیر و خیرک الغزیر و تکلیفک الیسیر و دفعک العسیر.
    و لک الحمد یا رب علی تثمیرک قلیل الشکر و اعطاءک وافر الأجر، و حطک مثقل الوزر، و قبولک ضیق العذر، و وضعک باهظ الاصر، و تسهیلک موضع الوعر، و منعک مفظع الأمر، و لک الحمد علی البلاء المصروف و وافر المعروف، و دفع المخوف و اذلال العسوف.
    و لک الحمد علی قلة التکلیف و کثرة التخفیف، و تقویة الضعیف و اغاثة اللهیف، و لک الحمد علی سعة امهالک و دوام افضالک، و صرف امحالک و حمید افعالک [1] ، و توالی نوالک، و لک الحمد علی تأخیر معاجلة العقاب، و ترک مغافصة العذاب، و تسهیل طریق [2] الماب، و انزال غیث السحاب، انک المنان الوهاب.
    پی نوشت ها:
    [1] محالک، فعالک (خ ل).
    [2] طرق (خ ل).

ویرایش توسط اشک مهتاب*خادمه فاطمه زهرا(س)تا ابدالدهر* : 17-03-2023 در ساعت 19:58
    امضاء

9. Top | #538

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

مناجات با خدا در طلب حاجات

کسی را که امر به دعا نمودن کرده‌ای شایسته است که تو را بخواند، و آن که را وعده‌ی اجابت داده‌ای سزاوار است که به تو امیدوار باشد، و خدایا به تو نیازی دارم که چاره‌ام از آن بستوه آمده، و طاقتم طاق شده، و از آن نیرویم به ناتوانی گرائیده، و نفسی که امر به بدی می‌کند، و دشمن مغرور کننده‌ام که بدان مبتلا هستم، برایم تزئین کرده که در آن حاجت به سوی کسی ببرم که در ناتوانی همانند من، و در بازماندن هم شکل من می‌باشد.
    خدایا! و آن را با موفقیت آمیزترین صورتها برآور، و راه رستگاری را به من بنمایان، و با امید به برآوردن حاجتها سینه‌ام را گشاده نما، و کارم را در عوامل نیک آسان گردان، و موفقیت را به من بنمایان، با رساندنم به آنچه امید دارم، و با دست‌یابی به آنچه آرزومندم، و خدایا مرا موفق دار به انجام خواسته‌ام به رسیدن آرزویم، و تأیید خواهشم.
    خدایا! و به کرم و بزرگواری‌ات مرا از ناامیدی و یأس و بازماندن از انجام کارها پناه ده، و به اجابت گوارا و بخشش گسترده‌ات، خدایا به درستی که تو از بخششهای گسترده پر بوده و بدان وفا کننده‌ای، و تو بر هر کار توانائی، و بر هر چیز احاطه داشته، و به بندگان آگاه و بینائی.
    دعاؤه فی المناجاة بطلب الحوائج
    جدیر [1] من امرته بالدعاء ان یدعوک، و من وعدته بالاجابة ان یرجوک، ولی اللهم حاجة قد عجزت عنها حیلتی، وکلت فیها طاقتی، و ضعفت عن مرامها قوتی [2] ، و سولت لی نفسی الامارة بالسوء، و عدوی الغرور الذی انا منه مبتلی، ان ارغب الیک فیها.
    اللهم و انجحها بأیمن النجاح، واهدها سبیل الفلاح، واشرح بالرجاء لاسعافک صدری، و یسر فی اسباب الخیر امری، و صور الی الفوز ببلوغ ما رجوته بالوصول الی ما املته، و وفقتی اللهم فی قضاء حاجتی ببلوغ امنیتی، و تصدیق رغبتی.
    و اعذنی اللهم بکرمک من الخیبة و القنوط، و الاناءة و التثبیط بهنیی‌ء اجابتک و سابغ موهبتک، اللهم انک ملی‌ء بالمنائح الجزیلة وفی بها، و انت علی کل شی‌ء قدیر، و بکل شی‌ء محیط، بعبادک خبیر بصیر.
    پی نوشت ها:
    [1] اللهم جدیر (خ ل).
    [2] قدرتی (خ ل).

امضاء

10. Top | #539

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

معنای واحد و احد و «لا تدرکه الابصار»

کلینی آورده است:
    از ابو هاشم جعفری روایت شده که گفت: از ابو جعفر دوم امام (جواد علیه السلام) سؤال کردم: معنی واحد چیست؟ در جواب فرمود: هم آوایی همه زبانها برگانگی او، چنانکه خدای متعال فرمود:
    «و اگر از آنها (مشرکان) بپرسی چه کسی آنان را آفریده، قطعا می گویند: خدا.. [1]
    صدوق روایت کرده است:
    ابو هاشم جعفری گفت: از امام جواد علیه السلام پرسیدم معنای واحد چیست؟
    فرمود: اجتماع تمام زبانها برگانگی او.[2] .
    طبرسی گفته است:
    ابو هاشم داوود بن قاسم جعفری گفت: به ابو جعفر دوم (امام جواد علیه السلام) عرض کردم: احد در آیه«قل هو الله احد» چه معنا دارد؟ حضرت فرمود: هم آوایی همگان برگانگی او؛ آیا نشنیده ای که می فرماید: «و هر گاه از آنان بپرسی چه کسی آسمانها و زمین را آفریده و خورشید و ماه را مسخر کرده است؟ می گویند: الله» [3] با این حال بعد از او می گویند: او شریک و مونس دارد! عرض کردم گفته خدای متعال که: «چشمها او را نمی بیند» به چه معنی است؟ فرمود: ای ابو هاشم! «تخیل دلها» دقیق تر از «دیدن چشمها» است، لذا تو گاهی «سند» و «هند» و شهرهایی را که نرفته و ندیده ای، تخیل می کنی. خدای متعال با تخیل دلها قابل درک و شناسایی نیست، چگونه چشمها او را درک خواهند کرد؟ [4] .
    علامه مجلسی گفته است: در این روایات چند احتمال وجود دارد:
    اول - این است که امام علیه السلام معنی واحد (وحدانیه خداوند) را به آنچه میان مردم مشهور است، حواله داده و لذا از معنی آن صرف نظر کرده (و به استدلال بر وحدانیه خداوند پرداخته) و به اذعان ذاتی و جبلی همه خرد ها بهگانگی ذات حق، استدلال فرموده است.
    دوم - این است که مقصود از واحد (وحدانیه خداوند)، همان معنایی است که هر خردمندی، صرف نظر از انگیزه های نفسانی، بدان اقرار و اعتراف دارد.
    سوم - اینکه لفظ واحد، در شرع برای این معنا وضع شده است و اجتماع و هم آوایی زبانها، در معنی آن أخذ شده است.
    اما آیه شریفه، به نظر می رسد که در مقام اقامه دلیل بر مشرکان قریش است که خدای متعال را، آفریننده همه موجودات می دانستند و با این حال، بتها را پرستش می کردند و می گفتند: اینها شفیعان ما در پیشگاه خدایند!
    و نیز احتمال دارد، منظور آیه این باشد که غریزه موجودات، بر پذیرشگانگی خدای متعال سرشته شده است؛ بنابراین، هر گاه به وجدان خود رجوع نمایند و بد اندیشی و تعصب را کنار بگذارند، خواهند دید که دل و جانشان، بدان معترف است و گواه بر این مدعا، آن است که هر گاه دچار ترسا خطر می شوند و به استیصال و اضطراب می رسند، جز به خدای متعال پناه نمی برند؛ چنانکه خدای متعال خود در جای جای قرآن مجید، بدان توجه داده است؛ با این حال، قول نخست (در مورد آیه)، درست تر به نظر می رسد.
    البته توحید سه معنی دارد:
    1 - توحید واجب الوجود (یگانه ای که وجودش، اجتناب ناپذیر است.)
    2 - توحید آفریننده جهان و اداره کننده (گرداننده) نظام آفرینش.
    3 - توحید معبود که تنها او، سزاوار پرستش است. و مشرکان قریش، مخالف معنی سوم و توحید عبادی بودند.[5] .
    پی نوشت ها:
    [1] زخرف: 43 87.
    [2] توحید: 82.
    [3] عنکبوت: 29 61.
    [4] احتجاج 2: 465 ح 319.
    [5] بحار الانوار209:3.
    منبع: فرهنگ جامع سخنان امام جواد؛ گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم؛ ترجمه مسلم صاحبی؛ شرکت جاپ و نشر بین الملل چاپ اول زمستان 1387.
    ویرایش توسط اشک مهتاب*خادمه فاطمه زهرا(س)تا ابدالدهر* : 23-03-2023 در ساعت 18:31
    امضاء

11. Top | #540

عنوان کاربر
    مدیر ارشد انجمن
    شماره عضویت
    1069
    نوشته
    10,270
    صلوات
    434
    دلنوشته
    4
    مورد تشکر
    10,878 در 2,916
    وبلاگ
    4
    دریافت
    0
    آپلود
    0

معنی صمد

کلینی روایت کرده است:
    داوود بن قاسم جعفری گفت: به ابو جعفر دوم امام جواد علیه السلام عرض کردم: فدایت شوم! صمد چیست؟ فرمود: آقا و سروری که در هر چیزی چه کم و چه زیاد، او (در واقع) قصد و مورد توجه واقع می شود. [1] .
    حرانی آورده است:
    داوود بن قاسم گفت: از ابو جعفر دوم (امام جواد علیه السلام)، راجع به معنی صمد پرسیدم، حضرت فرمود: او کسی است که ناف ندارد؛ عرض کردم: دیگران می گویند: کسی است که شکم ندارد؛ حضرت علیه السلام فرمود: هر صاحب شکمی، ناف دارد.[2] .
    پی نوشت ها:
    [1] کافی 1: 123 ح1.
    [2] تحف العقول: 456.
    منبع: فرهنگ جامع سخنان امام جواد؛ گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم؛ ترجمه مسلم صاحبی؛ شرکت جاپ و نشر بین الملل چاپ اول زمستان 1387.
    امضاء

صفحه 54 از 55 نخستنخست ... 444505152535455 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع