مناجات با خدا برای استخاره
خدایا! انتخاب تو در آنچه در آن از تو طلب خیر کردم آدمی را به آرزوهایش رسانده، و عطاها و بخششها را افزون ساخته، و خواستهها را جامهی عمل پوشانده، و کارها را پاکیزه گردانده، و انسان را به بهترین راهها و به بهترین نتایج رهنمون میسازد، او را از حوادث ترسناک محافظت مینماید.
خدایا! در آنچه تصمیم بر آن قرار گرفته و عقلم مرا بدان راه رهبری میکند از تو طلب خیر میکنم، پس خدایا سختیهایش را آسان، و مشکلاتش را مبدل به سهولت نما، و امور مهم آن را کفایت، و هر رنج را از من دور کن، و پروردگارا پایان آن را بهره دهنده، و ترسش را ایمنیبخش، و دورش را نزدیک، و خشکسالیاش را به سرسبزی مبدل نما، و خدایا اجابتم را نازل کن و خواستم را تحقق بخش، و حاجتم را ادا نما، و مشکلاتش را بزدای، و سختیهایش را از من دور دار.
و خدایا در آنچه از تو طلب خیر میکنم پرچم یاری را همراه با خیر و برکت بر من فرود آور، و در آنچه تو را خواندم بهرههای فراوان و در آنچه از تو آرزومندم عطاهای بسیار به من ارزانی دار، خدایا آن را قرین موفقیت گردان، و آن را به صلاح مخصوص نما، و اسباب خیر و نشانههای پیروزی را در آن به من بنمایان، و گلوی سختیهایش را ببند و آسانیهای به زمین افتادهاش را برقرار ساز.
خدایا! و پوشیدگیهای آن را روشن، و بازداشت شدهاش را رها ساز، و بنیادش را بر پا دار، تا خیر و برکتی باشد که به غنیمت روی آورده، و زیانها را بزداید، و سود و نفعش به زودی برسد و وجودش جاودانه باشد، به درستی که در مورد عطا نمودن بسیار بخشندهای و جود و سخاوتت را بدون درخواست ارزانی میداری.
دعاؤه فی المناجاة للاستخارة
اللهم ان خیرتک فیما استخرتک [1] فیه تنیل الرغائب، و تجزل المواهب، و تغنم المطالب، و تطیب المکاسب، و تهدی الی اجمل المذاهب، و تسوق الی احمد العواقب، و تقی مخوف النوائب.
اللهم انی استخیرک فیما عزم رأیی علیه و قادنی عقلی الیه، فسهل اللهم فیه ما توعر، و یسر منه ما تعسر، واکفنی فیه المهم، وادفع به عنی کل ملم، واجعل یا رب عواقبه غنما، و مخوفه [2] سلما، و بعده قربا، و جدبه خصبا، و ارسل اللهم اجابتی، و انجح طلبتی، واقض حاجتی، واقطع عنی عوائقها، وامنع عنی بوائقها.
و اعطنی اللهم لواء الظفر و الخیرة فیما استخرتک، و وفور المغنم فیما دعوتک، و عوائد الافضال فیما رجوتک، و اقرنه اللهم بالنجاح، و خصه بالصلاح، و ارنی اسباب الخیرة فیه واضحة، و اعلام غنمها لائحة، واشدد خناق تعسیرها، وانعش صریع تیسیرها. [3] .
و بین اللهم ملتبسها، و اطلق محتبسها، و مکن اسها حتی تکون خیرة مقبلة بالغنم، مزیلة للغرم، عاجلة للنفع، باقیة الصنع، انک ملیء بالمزید، مبتدئ بالجود.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پی نوشت ها:
[1] استخیرک (خ ل).
[2] خوفه (خ ل).
[3] تعسرها، تیسرها (خ ل).
منبع: صحیفه امام جواد(ع)؛ جواد قیومی اصفهانی ؛ دفتر انتشارات اسلامی چاپ اول 1381.