صفحه 13 از 13 نخستنخست ... 3910111213
نمایش نتایج: از شماره 121 تا 123 , از مجموع 123

موضوع: واجب فراموش شده در اثبات وجوب دعا براي فرج امام زمان ارواحنافداه

1. Top | #121

عنوان کاربر
    كاربر ويژه
    شماره عضویت
    14008
    نوشته
    5,210
    مورد تشکر
    649 در 176
    دریافت
    0
    آپلود
    0

خوشا به حال منتظران

18- عن أبی بصیر قال، قال الصادق علیه السلام: طوبی لمن تمسک بأمرنا فی غیبة قائمنا فلم یزغ قلبه بعد الهدایة.

فقلت له جعلت فداک و ما طوبی؟ قال: شجرة فی الجنة أصلها فی دار علی بن أبی طالب علیهما السلام و لیس من مؤمن إلا و فی داره غصن من أغصانها و ذلک قول الله عز و جل طوبی لهم و حسن مآب.(2)

از ابوبصیر روایت شده است که امام صادق علیه السلام فرمودند: طوبی از آنِ کسی است که در زمان غیبت قائم ما به فرمان ما چنگ زند که هرگز قلبش از هدایت منحرف نمی شود.

سپس ابوبصیر از حضرت سؤال می کند: جانم به فدایتان طوبی چیست؟ ایشان فرمودند: (طوبی) درختی است در بهشت که اصل و ریشه آن در خانه علی بن ابیطالب علیهما السلام است و شاخه ای از شاخه های آن در خانه هر یک از مؤمنان می باشد و فرموده خدای تعالی به این مطلب اشاره دارد:

ص: 74

1- .کمال الدین، ج2، ص 357
    2- .کمال الدین، ج2، ص 358
    «طوبی و حُسنِ عاقبت برای آنهاست.»
    امضاء

2. آیه های انتظار

آیه های انتظار

لیست موضوعات تصادفی این انجمن

3. Top | #122

عنوان کاربر
    كاربر ويژه
    شماره عضویت
    14008
    نوشته
    5,210
    مورد تشکر
    649 در 176
    دریافت
    0
    آپلود
    0

منتظران در قرآن

19- عن الصّادق علیه السلام فی هذه الآیة الکریمة: «الم، ذلک الکتاب لا ریب فیه، هدیً للمتقین، ألذین یؤمنون بالغیب» فقال: المتقون شیعة علی علیه السلام و الغیب فهو الحجة الغائب علیه السلام.(1)

از امام صادق علیه السلام نقل شده است که در مورد آیه: «الم، قرآن آن کتابی است که شکی در آن نیست، مایه هدایت اهل تقوی است، آنهایی که به غیب ایمان دارند» فرمودند: متّقین، شیعیان علی بن ابیطالب علیهما السلام هستند و غیب هم حضرت مه-دی غایب علیه السلام است.
    امضاء

4. Top | #123

عنوان کاربر
    كاربر ويژه
    شماره عضویت
    14008
    نوشته
    5,210
    مورد تشکر
    649 در 176
    دریافت
    0
    آپلود
    0

منتظران در پیشگاه خدا

20-عن أبی عبداللّه علیه السلام قال: أقرب ما یکون العباد من الله جل ذکره و أرضی ما یکون عنهم إذا افتقدوا حجة الله عز و جل و لم یظهر لهم و لم یعلموا مکانه و هم فی ذلک یعلمون أنه لم تبطل حجة الله جل ذکره و لا میثاقه فعندها فتوقعوا الفرج صباحا و مساءاً، فإن أشد ما یکون غضب الله علی أعدائه إذا افتقدوا حجته و لم یظهر لهم و قد علم أن أولیاءه لایرتابون و لو علم أنهم یرتابون ما غیب حجته عنهم طرفة عین و لا یکون ذلک إلا علی رأس شرار الناس.(2)

ص: 75

1- . کمال الدین، ج1، ص 18
    2- . کافی، ج1، ص 333
    امام صادق علیه السلام فرمودند: نزدیک ترین حالت بندگان به خدا و خشنودی او از آنها هنگامی است که حجّت خدا در میان آنها نباشد و برای آنها ظاهر نشود و آنها مح-ل او را ندانند و در این حال آنها می دانند که حجّت خدا و عهدش ساقط نمی شود، در این زمان شب و روز در انتظار فرج باشند، و شدیدترین زمان غضب خدا بر دشمنانش نیز، زمان غیبت حجت او است. خداوند مى داند که بندگان واقعى وى به جهت غیبت حجتش، دچار شکّ و تردید نمى شوند. زیرا اگر چنین بود، خدا چشم بهم زدنی حجت خود را از بندگانش غایب نمى فرمود و این امر (مسئله غیبت) نمى باشد مگر به خاطر شرور ترین افراد مردم.

منتظران و حزب اللّه

21- قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: «طوبى للصابرین فی غیبته، طوبى للمقیمین على محبتهم، أولئک من وصفهم الله فی کتابه، فقال: «الذین یؤمنون بالغیب» و قال: «أولئک حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون»(1)

پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: خوشا به حال کسانی که در غیبت حضرت صبور باشند و خوشا به حال کسانی که در محبت ورزیدن در راه اهل بیت علیهم السلام استوار مانند، خداوند آنها را در کتابش توصیف نموده و فرموده است: «آنها که به غیب ایمان دارند» و فرموده: «آنها حزب -

ص: 76

1- . کفایة الاثر، ص 60
    اللّه هستند، آگاه باشید به درستی که حزب اللّه رستگار است.»

منتظران پیروز

22- عن أبی جعفر علیه السلام قال: ما ضر من مات منتظرا لأمرنا ألّا یموت فی وسط فسطاط المهدی و عسکره.(1)

امام باقر علیه السلام فرمودند: کسی که در حال انتظار امام زمان علیه السلام مرده باشد، زی-ان ن-کرده که در میان خیمه یا لشکر حضرت نمرده است. (یعنی هر جا بمیرد، پاداش شهید را دارد).

منتظران استوار

23-عن أبی جعفر علیه السلام قال: یأتی علی الناس زمان یغیب عنهم إمامهم فیا طوبی للثابتین علی أمرنا فی ذلک الزمان إن أدنی ما یکون لهم من الثواب أن ینادیهم البارئ جل جلاله فیقول عبادی و إمائی آمنتم بسری و صدقتم بغیبی فأبشروا بحسن الثواب منی فأنتم عبادی و إمائی حقا منکم أتقبل و عنکم أعفو و لکم أغفر و بکم أسقی عبادی الغیث و أدفع عنهم البلاء و لولاکم لأنزلت علیهم عذابی. (قال جابر فقلت یابن رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فما أفضل ما یستعمله المؤمن فی ذلک الزمان؟ قال:) حفظ اللسان و لزوم البیت.(2)

امام باقر علیه السلام فرمودند: زمانی بر مردم می آید که امام و پیشوای

ص: 77

1- . کافی، ج1، ص 372
    2- . کمال الدین، ج1، ص330
    آنان غیبت می کند، پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر فرمان ما استوار و ثابت قدم باشند، بدرستی که کمترین پاداش آنها آنست که حضرت باری تعالی ندا کند ایشان را و گوید که ای بندگان و کنیزان من ایمان آوردید به سرّ من و تصدیق نمودید غیب مرا، پس بشارت باد شما را به نیکوئی پاداش از من، پس شما حقاً بندگان و کنیزان منید، از شما می پذیرم، و از شما می گذرم و شما را می آمرزم، و به سبب و برکت وجود شما باران به بندگانم می فرستم، و بلا را از ایشان دفع می کنم، و اگر شما نمی بودید حتماً بر آنها عذابم را می فرستادم. (جابر گفت که عرض کردم: ای فرزند رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، بهترین چیزی که مؤمن در آن زمان باید انجام دهد چیست؟ آن حضرت فرمود:) نگاه داشتن زبان و ماندن در خانه.

صبر و انتظار در قرآن

24- قال الرّضا علیه السلام: ما أحسن الصبر و إنتظار الفرج أ ما سمعت قول الله تعالی و ارتقبوا إنی معکم رقیب و قوله عز و جل فانتظروا إنی معکم من المنتظرین فعلیکم بالصبر فإنه إنما یجی ء الفرج علی الیأس فقد کان الذین من قبلکم أصبر منکم.(1)

امام رضا علیه السلام فرمودند: شکیبایی و انتظار فرج چقدر نیکو است، آیا گفته خدا را نشنیدید که فرمود: «شما منتظر باشید که من هم با شما منتظرم» و همچنین فرمود: «انتظار بکشید که من هم با شما از انتظار کشندگانم»،

ص: 78

1- . کمال الدین، ج2، ص 645
    بنابراین صبور باشید، چون فرج بعد از زمان یأس و ناامیدی می رسد و افراد قبل از شما صبورتر بودند.

امضاء

صفحه 13 از 13 نخستنخست ... 3910111213

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع