ج) آثار و فواید رعایت حجاب و پوشش دینی
1- بهداشت روانی اجتماع و كاهش هیجانها و التهاب جنسی كه سبب كاهش عطش سیری ناپذیری شهوت است.
زیرا آزادی معاشرتهای بیبند و بار، هیجانها و التهابهای جنسی را زیاد میكند. از سوی دیگر، غریزه جنسی نیز غریزهای نیرومند است كه هر چه بیشتر اطاعت شود، سركشتر میشود. افزون بر این، تقاضای نامحدود، خواه ناخواه انجام نشدنی است و دست نیافتن به آنها منجر به اختلالات روحی و روانی میشود. لذا اسلام راه فساد جامعه را از سرچشمه میبندد. یعنی نگاه كه اولین واسطة ارتباط زن و مرد است، باید كنترل شود. به مرد میگوید: «قل للمؤمنین یغضوا من ابصارهم و یحفظوا فروجهم ...»(1)به زن هم میگوید: «قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ و یحفظن فروجهنّ ... »(2) یعنی زن و مرد نباید چشم چرانی كنند و نباید به قصد لذت به هم نگاه كنند، و یك وظیفه خاص نیز برای زن دارد; و آن این كه خود را از مردان بیگانه بپوشاند.
2- تحكیم روابط خانوادگی و برقراری صمیمیت كامل زوجین.
اختصاص یافتن استمتاعات و التذاذهای جنسی به محیط خانوادگی و در كادر ازدواج مشروع، پیوند زن و شوهر را محكم میسازد و به هر یك از طرفین این اعتماد را میدهد كه او تنها كسی است كه مورد عنایت و علاقه شریك زندگی خود قرار دارد. در حالی كه در جوامع غربی و سیستمهای آزاد; رقیب و مزاحم، امنیت خاطر زوجین را از بین میبرد.
با رواج بی حجابی و جلوه گری زن، جوانان مجرد، ازدواج را نوعی محدودیت و پایان آزادیهای جنسی خود تلقّی میكنند وافراد متأهل هر روز در مقایسهای خطرناك میان آن چه دارند و ندارند، قرار میگیرند. این مقایسهها، هوس را دامن زده و ریشه زندگی را میسوزاند.
3- استواری اجتماعی و استیفای نیروی كار و فعالیّت
ارتباط حساب نشده و بیبند و باریها، نیروی كار و فعالیت اجتماع را ضعیف میكند. اسلام با فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی زن و تحصیل او مخالف نیست. ولی با آلوده كردن محیط كار و فساد مخالف است. لذا در اجتماعی كه حریم بین زن و مرد رعایت نشود، ركود فعالیتهای اجتماعی و انحطاط اخلاقی خواهد بود.
دختر و پسری كه در محیط كار و دانشگاه تحریك شهوانی شوند، از تمركز و كارآیی آنها كاسته میشود و حكومت شهوت بر اجتماع سبب هدر رفتن نیروی فكری و كاری است.
4- بالارفتن ارزش واقعی زن و جبران ضعف جسمانی او
زن از نظر عاطفی و تأثیر پذیری، همیشه بر مرد تفوق دارد. لذا با رعایت حریم بین خود و مرد باعث حفط ارزش و موقعیت خویش میشود. اسلام تأكید دارد كه هر اندازه زن متینتر و با وقارتر باشد، احترامش افزوده میشود.
حیا، عفاف و حجاب زن میتواند در نقش عاطفی او و تأثیرگذاری بر مرد مؤثر باشد. لباس زن سبب تقویت تخیّل و عشق در مرد است و حریم نگه داشتن یكی از وسائل مرموز برای حفظ مقام و موقعیّت زن در برابر مرد است.
اسلام حجاب را برای محدودیّت و حبس زن نیاورده، بلكه برای مصونیّت او توصیه كرده است، زیرا اسلام راضی به حبس، ركود و سركوبی استعدادهای زن نیست، بلكه با رعایت عفاف و حفظ حریم، اجازه حضور زن را در اجتماع داده امّا از سوء استفاده شهوانی و تجاری منع كرده است.
در واقع حجاب موجب محدودیت، مردان هرزه میباشد كه در صدد كام جوییهای آزاد و بی حد و حصر هستند و مصونیت زنان از دست این گروه از مردان منظور است.