نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: توکل در ازدواج

  1. Top | #1

    عنوان کاربر
    كاربر ويژه
    تاریخ عضویت
    September 2009
    شماره عضویت
    55
    نوشته
    7,121
    صلوات
    14
    دلنوشته
    1
    اللهم عجل لولیک الفرج
    تشکر
    1,515
    مورد تشکر
    4,040 در 2,087
    دریافت
    6
    آپلود
    8

    پیش فرض توکل در ازدواج

    انسان هرگز نمی تواند با غیب و مسائل ماوراء طبیعت بی ارتباط باشد. حتی نابغه ترین و مرفه ترین انسانها نیز این گونه هستند. آنهایی که به ظاهر هیچ مشکلی ندارند و دم از بی خدایی می زنند باز هم در مواقعی احساس می کنند به نیروی فوق العاده و فائق بر طبیعت نیاز دارند.
    حقیقت آن است که انسان و هر چه در این دنیا هست همگی از جمله مادیات محسوب می شوند و هنگام رخداد یک مشکل بزرگ، آنچه که او را آرام می کند، باید قدرتی برتر و وسیع تر از این جهان مادی باشد و کسی نمی تواند ادعا کند که من از این قاعده مستنثی هستم. از این رو خداوندگار عالم در آیاتی مثل: « ان الله یحبّ المتوکلین» توکل بر ذات پاکش را به ما پیشنهاد نموده و شخص توکل کننده را مورد محبت خویش قرار داده است.

    اما قبل از توکل کردن، دانستن یک مطلب ضروری است و آن اینکه توکل هیچ منافاتی با تدبیر ندارد بلکه توکل ضامن تدبیر و عاقبت اندیشی است. به این معنا که شخص با فکر و مصلحت بینی کاری را آغاز کند و با تلاش و جدّیت آن را دنبال نماید اما در تمامی مراحل امیدش به خدا باشد و خود را جز یک سبب از جمله اسباب طبیعی عالم نداند.با این کار آرامش سراغ فرد خواهد آمد که هر اضطرابی را از بین می برد و فکر او را در مورد فعالیتش متمرکز می کند و چه خوبست از این اکسیر در ازدواج که مهمترین و حساسترین برهه زندگی است استفاده شود. جوانی که بزرگترین اتفاق در زندگی او در حال رقم خوردن است باید خود را به بزرگترین منبع فیض متصل نموده و اموراتش را به آن واگذار کند مخصوصاً اینکه در مورد ازدواج، خداوند متعال به طور خاص دلداری داده و خود را به عنوان اصلی ترین حامی ازدواج معرفی می کند. آنجا که می فرماید: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله» یعنی اگر جوانها فقیر هستند (نباید به خاطر فقر از ازدواج دست بکشند بلکه ازدواج کنند چون) خداوند آنها را از فضل خویش بی نیاز می کند.

    از این آیه چند مطلب برداشت می شود:
    1ـ وقتی خداوند کریم در مورد جوانهای فقیر چنین امیدواری می دهد، تکلیف اکثر جوانان امروز که فقط دچار مشکل مالی هستند، روشن می شود، چون هیچ دلیلی در ذهن جوان برای درنگ کردن به غیر از مشکلات مالی وجود ندارد و حال آنکه خداوند به افرادی که در آخرین درجه مشکلات مالی قرار دارند ازدواج را پیشنهاد می کند. پس جوانانی که فقیر قلمداد نمی شوند هرگز مجاز به صبر نیستند و باید با توکل بر خدا و توجه به این آیه شریفه به ازدواج اقدام نمایند.
    2ـ دومین مطلب آن است که دلهره جوانان بیشتر برای ایام پس از ازدواج است و برای مراسم آن چندان مشکلی ندارند و اتفاقاً ظاهر آیه نیز بیشتر به همین دوران ناظر است یعنی دوران شروع زندگی و ادامه آن، که خداوند دلگرمی و حمایت خود را در مورد این قسمت بیان می کند. پس اگر شخصی به گفتار پروردگارش اطمینان داشته باشد و کلام او را با ارزش تر از حرف مردم بداند، می تواند گامهای خود را محکم و استوار بردارد و کمترین اضطرابی به دل راه ندهد.
    اما در اینجا باید یک نکته مهم را متذکر شویم و آن نحوه حمایت و رسیدگی خدا به زندگی شخص توکل کننده است. ممکن است اشخاصی را دیده باشیم که بدون توکل از زندگی خوبی برخوردار باشند و حسابهایی دنیایی آنها به کارشان آمده تا زندگی راحتی را تجربه کنند. و در عوض افرادی را دیده ایم که با توکل زندگی خود را شروع کرده اند اما دچار فراز و نشیب هایی می شوند که عرصه بر آنها تنگ می گردد. و شاید در اینجا این به ذهن بیاید که اگر توکل نکنیم و طبق حساب های مادی پیش رویم موفق تر خواهیم بود؟!

    جواب این سؤال آن است که:
    اولاً بسیاری از مردم هستند که با توکل زندگی را آغاز کرده اند و در عین فقر و نداری به ثروت و مقام رسیده اند.
    دوماً: خیلی از کسانی که دچار مشکل می شوند، به خاطر بی فکری ها و عدم تدبیر خودشان است. مثلاً از فرصت هایی که برایشان پیش آمده استفاده نکرده اند و یا اهل کسالت و تنبلی بوده اند و توکل را بهانه خویش قرار داده اند و دلایل دیگر...
    سوما دسته ای از افراد هستند که با وجود توکل و دوری از بی خردی و کسالت، زندگی سختی دارند و همین دسته هستند که این اشکال را در ذهن ایجاد می کنند ولی در رابطه با این اشخاص باید بگوییم كه:

    خداوند متعال مربی است و باید پرورش دهد نه آنکه پروار بندی کند و برای پرورش، گاهی سختی نیاز است و گاهی راحتی. همانطور که یک ورزشکار بدون تحمل سختی و مشکل نمی تواند خود را بر سکّوی قهرمانی ببیند، انسان نیز بدون تحمل مشکلات ورزیده نمی شود و از یاد خدا غافل خواهد شد. پس ممکن است برخی بعد از توکل و شروع زندگی با دارای و نداری، پستی و بلندی و فراز و نشیب مواجه شوند که همه اینها به صلاح او و نشان دهنده محبت خالق هستی به اوست.
    به قول حافظ:
    هر که در این بزم مقرّب تر است جام بلا بیشترش می دهند.
    در هر حال اگر کسی همراه فکر و تدبیر، به ریسمان توکل چنگ بزند، ضرر نخواهد کرد و زندگی او از حمایت بی دریغ و همه جانبه خداوند منان برخوردار خواهد بود.
    امضاء
    خدایا...
    خسته ام از همه چیز...
    ...از فصول عاشقانه ام که بهاری ندارد
    خسته اماز اینکه دیگر دعاهایم اجابت نمی شوند
    نمی دانم در چنین راهی کجا می توانم آرامشم را بیابم
    خدایا...شنیده ام که مومنانت نمازشان را به درگاهت می آورند
    من ناتوانی ام را به درگاهت آورده ام .می پذیری؟

  2. تشكر


  3.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
© تمامی حقوق از جمله طراحی قالب برای سایت آیه های انتظار محفوظ می باشد © طراحی و ویرایش Masoomi