۱) فشار اطرافیان: تـاثیراتی است كه دوستان،خانواده، جـامـعـه و حتی عقاید شما بر شما تحـــمیـــل مـی كنند. پیامی كه مضمون آن اینچنین است: &#۰۳۹;&#۰۳۹;تو باید در یك رابـطه بـا جــنس مخــــالف خود باشی و یا حتما ازدواج كنی، اگر رابــطه نداشته باشی و یا ازدواج نكرده باشی حتما عیبی
در تـو وجــود دارد. در جــامعه فـــشار زیادی به افراد مجرد تـحمـــیل میگردد اما دیگر زمان آن فرا رسیده است كه آنها را بـه حـــــال خود رها كنیم و بیاموزیم كه تجرد آنها را درك كــرده و ارج نـهـــیم. هر فردی مختار است مجرد بماند و یا ازدواج كند.
۲) رهایی از تنهایی و افسردگی: بسیاری از افراد تنها به این خاطر كه تنها هستند( و یا از تنها ماندن هراس دارند) و یا مایوس میباشند تن به ازدواج میدهند. آنها تصور میكنند كه ازدواج مشكل آنها را مرتفع میكند. اما در این شرایط معمولا فرد قادر به یك گزینش صحیح نمیباشد و احتمال آنكه فرد با شخص نامناسبی ازدواج كند زیاد است. یك انسان ناامید و تنها پس از ازدواج نیز تنها خواهد ماند. برخی افراد تا آن حد از لحاظ عاطفی تهی میباشند كه امیدی به یك ازدواج موفق با هیچ فردی را احتمال نمیدهند. در نهایت نیز اینگونه افراد گرفتار روابط محنت زا و غم انگیزی میشوند.
۳) عطش جنسی: برخی افراد آنقدر غرق در غرایض جنسی خود میبانشد كه جز روابط جنسی به چیزی دیگری نمی اندیشند. آنها رابطه جنسی را به یك رابطه صمیمانه و دراز مدت ترجیح میدهند. این گونه افراد تنها بدنبال یك همخوابه میباشند تا یك همسر خوب. اینگونه ازدواجها نیز پس از مدتی به سردی گراییده و از هم میپاشد. این انگیزه معمولا در مردان مشاهده میشود و تعداد آنها هم كم نیست.
۴ ) گریختن از واقعیات زندگی خود: بسیاری از افراد ازدواج میكنند نه به این خاطر كه شخص مناسبی را برای ازدواج یافته اند، بلكه به جهت آنكه عذری برای دوری گزیدن از مشكلات و واقعیات زندگی خود تراشیده باشند. زندگی اینگونه افراد عاری از شور و اشتیاق و هدف مشخص میباشد. اما جای آنكه راه حل را درون خودشان بیابند ازدواج كرده و تصور میكنند با ورود فرد دیگری در زندگیشان، زندگی آنها نیز از سكون و كسالت آوری بیرون خواهد آمد.
۵) گریختن از رشد و بالندگی: اینگونه افراد تنها به این منظور ازدواج میكنند كه فرد دیگری مسئولیت مراقبت از انها را به عهده گیرد. اینگونه افراد معمولا از لحاظ عاطفی به شریك خود وابسته میشوند. اینگوه ازدواجها در موارد زیر نمود بیشتری دارند:
▪ ازدواجهایی كه اختلاف سنی فاحشی میان دو فرد وجود دارد.
▪ در ازدواجهایی كه اختلاف فاحشی در قدرت مالی و یا موفقیت شغلی دو فرد وجود دارد.
▪ ازدواجهایی كه مغایرت محسوسی در سبك زندگی دو فرد وجود دارد.