نويسنده:محمد رضا شرفي
با شرمندگي بايد بگويم که مدتي است عاشق خانم دبير ادبياتمان شده ام.او آنقدر با شخصيت، متين وآراسته است که حتي هنگام درس، حواسم بيشتر به اوست تا به درسي که مي دهد.خودم در زندگي، کمبودهاي زيادي داشته ام. در واقع بايد بگويم طعم شيرين محبت را در محيط خانواده نچشيده ام.اولين بار که خانم دبير با محبت بسيار از من درس پرسيد و دست نوازشگرش را بر سرم کشيد، آنچنان مجذوبش شدم که هنوز علتش را نمي دانم و اين علاقه روز به روز بيشتر شده است.گاهي که فکر مي کنم، ممکن است روزي او را نبينم، انگار دنيا برايم به آخر مي رسد.تنها اميد من شما هستيد. بگوييد چه کنم.(1)
دوستيهاي افراطي
دوستي نوع سوم بين نوجوان ويک شخص کامل به وجود مي آيد.نقش شخص کامل را ممکن است يکي از دوستان محيط خانوادگي، بستگان و افراد کوچه ويا محل ايفا کنند و يا علاقه نوجوان، يکي از معلمان، دبيران و يا مربيان را هدف قرار دهد.مقدمه ي اين دوستي ممکن است جاذبيت فرد کامل، ويژگيهاي شخصيتي و يا پاره اي از صفات اخلاقي او باشد.
در هر حال ماهيت اين نوع رابطه در ابتدا دوستانه، پاک و بي شائبه است، ولي امکان آلوده شدن آن به مسايل ديگر وجود دارد.زماني که اين علاقه به اوج خود مي رسد، نوجوان و فرد کامل هر دو حالت سرگرداني قرار مي گيرند و مصرانه مي خواهند بدانند که اکنون چه بايد کرد؟
و ادامه اين روابط و يا قطع آن، کدام به مصلحت نزديکتر است؟
بايد توجه داشت که اين نوع گرايشهاي افراطي توأم با احساسات در نوجوانان دختر بيشتر مشاهده مي شود و متأسفانه تعداد دختران نوجواني که در نامه هايشان به اين موضوع صريحاً و يا تلويحاً اعتراف نموده اند، کم نيست و بعضاً اگر يک روز معلم و يا مربي خود را نبينند دچار احساسي تلخ همراه با نااميدي و ناکامي مي شوند و گريه مي کنند.در يک مورد دختر نوجواني در نامه اي خطاب به يکي از مربيان مدرسه نوشته بود:
اگر روزي برسد که شما را نبينم و از شما جدا شوم، خود را خواهم کشت و از اين رنج خود را خلاص خواهم نمود.
بهترين شيوه براي حل اين مسئله اين است که ابتدا توجه داشته باشيم به علل شکل گيري اين نوع دوستيها و به ويژه نحوه ي شدت گرفتن آنها و پس از آن به شيوه هاي برخورد با اين کيفيت بپردازيم.

نقل قول