عارف کیست؟
نمط نهم اشارات
نیایش*خادمه یوسف فاطمه(س)* (25-08-2013), یاس بهشتی* خادمه باب الحوائج جواد الائمه (ع)* (25-08-2013), سابحات (25-08-2013), شهاب منتظر (26-08-2013)
موضوعات تصادفی این انجمن:
- احسانِ آخوند خراسانی رحمة الله علیه
- تفاوت مأموریت خضر و موسی در نظام تکوین و...
- پندهای حکیمانه استاد علامه حسن زاده آملی(2)
- حساب کشی از خویشتن
- ╫♥ ✿♥╫ آشتی با خدای همیشه مهربان ╫♥ ✿♥╫
- ایا عرفان باسایرادیان اسمانی ارتباط دارد ؟
- ولايت وسيله و واسطه عبوديت خداوند
- مردم قدر لا اله الا الله را بدانید
- ★♥★♥★بصیرت چیست و بصیر کیست ؟★♥★♥★
- چرا جوانان از عرفان ناب اسلامی گریزانند؟

| ❤ |
عارف كيست
در نمط نهم اشارات جناب شيخ گويد:
العرفان مبتد من تفريق و نفض و ترك و رفض ، ممعن فى جمع هو جمع صفات الحق للذات المريده بالصدق منته الى الواحد ثم وقوف
جناب خواجه در شرح آن گويد:
(( عارف هنگامى كه از خود بگذشت و به حق پيوست ، مى بيند هر قدرت در قدرتش مستغرق است قدرتى كه متعلق به جميع مقدورات است ، و هر علم در علمش مستغرق است علمى كه هيچ چيز از او پنهان نيست ، و هر اراده وى مستغرق است است اراده اى كه هيچ ممكن از او سرباز نمى زند. بلكه هر وجود و كمال وجود از او صادر است و از جانب وى فائض است . پس در اين هنگام حق تعالى بصرش مى گردد كه بدان مى بيند، و سمعش مى گردد كه بدان مى شنود، و قدرتش مى گردد كه بدان فاعل فعل است ، و علمش مى گردد كه بدان مى دند، و وجودش مى گردد كه بدان موجود است . پس عارف در اين هنگام به حقيقت متخلق به اخلاق الله مى شود ))
معمار (25-08-2013), نیایش*خادمه یوسف فاطمه(س)* (25-08-2013), یاس بهشتی* خادمه باب الحوائج جواد الائمه (ع)* (25-08-2013), سابحات (25-08-2013), شهاب منتظر (26-08-2013)

| ❤ |
چون سلطان وجود در شهود عارف عارى از لباست اوهام مشهود گشت و ديد كه غيرتش غير در جهان نگذاشت لاجرم عين جمله اشياء شد، تعينات و كثرات را سرابى مى بيند و باطن (( و من الماء كل شى حى )) برايش ظهور مى كند كه آن حقيقت قاهر بر كل را در همه جا متجلى مى نگرد و نسبت اشيا را به او چون نسبت مقيد به مطلق و مشتق به مصدر مشاهده مى كند بلكه واقع را فوق اين اصطلاحات مى يابد.
اى بسا كه در اين اتصال به عالم قدس از اين عالم ذاهل شود و از آنچه كه در اين عالم است غافل گردد و از وى اخلال به تكاليف شرعى سرزند، كه به اين اخلال گناهكار نباشد، زيرا در اين حال غير مكلف است ، لذا صاحب غلبه عشق از خود آگاه نيست ، آنچه مست مى كند او را گناه نيست .
رشته تسبیحم ار بگسست معذورم بدار
دستم اند ساعد ساقی سیمین ساق بود
نیایش*خادمه یوسف فاطمه(س)* (25-08-2013), یاس بهشتی* خادمه باب الحوائج جواد الائمه (ع)* (25-08-2013), سابحات (25-08-2013), شهاب منتظر (26-08-2013)

| ❤ |
عارف در حال وصول كه مقام فناى ذات و صفات و افعال است در ذات و صفات و افعال حق تعالى متصف به اوصاف الله مى شود و چنانكه حق تعالى (( لا يسال عما يفعل )) است همچنين عارف و عبدالله هم (( لا يسال عما يفعل )) است فافهم
همه از دست شد و او شده است
انا انت و هو «هو» شده است
عاشقی کار شیر مردان است
سخره کوکان معبر نیست
اوفتادن در آتش سوزان
جز که در عهده سمندر نیست

| ❤ |
قال اميرالمومنين عليه السلام :
العارف اذا خرج من الدنيا يجده السائق و الشهيد فى القيامه ، و لا رضوان الجنه فى الجنه ، و لا مالك النار،
قيل و اين يقعد العارف ؟
قال عليه السلام:
فى مقعد صدق عند مليك مقتدر
و لذت عارفان به مطالبه جمال حق است كه امام صادق عليه السلام فرمود :
(( العارف شخصه مع الخلق و قلبه مع الله ))

| ❤ |
و نيز فرمود:
العارف امين ودائع الله ، و كنز اسراره و معدن نوره و دليل رحمته على خلقه و مطيه علومه و ميزان فصله وعدله ، قد غنى عن الخلق و المراد و الدنيا و لا مونس له سوى الله ، و لا نطق و لا اشاره و لا نفس الا بالله و من الله و مع الله فهو فى رياسه قدسه متردد، و من لطائف فضله اليه متزود و المعرفه اصل فرعه الايمان
و جناب شيخ در اشارات گويد:
و المنصرف بفكره الى قدس الجبروت مستديما لشروق نور الحق فى سره يحض باسم العارف
عارف به نور برهان صديقين بر و جه اتم مى بيند كه حق تعالى هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن است.
(( يا من دل على ذاته بذاته ))
و وجود در نزد عارف مساوق حق است و مجهول نيست و ماهيات را در منظر اعلى همانند سراب مى بيند كه (( يحسبه الظمان ما )) جناب امير عليه السلام فرمود:
العارف من عرف نفسه فاعتقها و نزهها عن كل ما يبعدها
منبع:شرح دفتر دل
معمار (25-08-2013), نیایش*خادمه یوسف فاطمه(س)* (25-08-2013), یاس بهشتی* خادمه باب الحوائج جواد الائمه (ع)* (25-08-2013), سابحات (25-08-2013), شهاب منتظر (26-08-2013)
من فكر مي كنم اگر به زبان ساده تر می نوشتید, تا قابل فهم برای همگان باشد بهتر بود
عارف نشانه هایی دارد
-----------------
عارفان، در كوشش هستند تا رضايت حق را به دست آورند
----------------------
شبها را به ياد خدا لذت مى برند، و در عبادت حق گاهى به نافله شب و زمانى به قرائت قرآن و تسبيح و استغفار و دعا و گريه و زارى از ترس خدا، در تكاپو هستند،
-----------------------
در سوره کهف آیه 28 آمده است که:
وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ يُريدُونَ وَجْهَهُ
با كسانى باش كه پروردگار خود را صبح و عصر مى خوانند، و تنها رضاى او را مى طلبند
و تعبير به" يريدون وجهه" (ذات او را مي طلبند) دليل بر این است که آنها در اعمالشان اخلاص دارند، ، حتى بخاطر بهشت و بخاطر ترس از دوزخ و مجازاتهايش بندگى خدا نمى كنند و اين بالاترين درجه اطاعت و بندگى و عشق و ايمان به خدا است
-----------------------------
عارف ادعایی در عرفان خود ندارد
----------------------------------
روایت شده که :
من كان باللَّه اعرف كان من اللَّه اخوف.(گنج حكمت ، ص: 313)
هر كس نسبت به خدا عارف تر باشد، از خدا بيشتر مى ترسد.
----------------------------------
تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً(قصص 83)
اين سراى آخرت را (تنها) براى كسانى قرار مى دهيم كه اراده برترى جويى در زمين و فساد را ندارند
مطابق این آیه عارف قصد فساد و برتری جویی را ندارد
یاس بهشتی* خادمه باب الحوائج جواد الائمه (ع)* (25-08-2013), سابحات (25-08-2013), شهاب منتظر (26-08-2013)
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)