نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: اسرار نام‌های حضرت فاطمه‌(س)

  1. Top | #1

    عنوان کاربر
    كاربر ويژه
    تاریخ عضویت
    September 2009
    شماره عضویت
    55
    نوشته
    7,121
    صلوات
    14
    دلنوشته
    1
    اللهم عجل لولیک الفرج
    تشکر
    1,515
    مورد تشکر
    4,040 در 2,087
    دریافت
    6
    آپلود
    8

    پیش فرض اسرار نام‌های حضرت فاطمه‌(س)

    حضرت فاطمه‌(س) تنها یك تفكر یا تصور یك حقیقت حیات‌بخش نیست، بلكه تجسمی‌ عینی و زنده از بركت خداوند بر انسان است. حضرت امام صادق‌(ع) فرمود: فاطمه نزد خدای تعالی 9 اسم دارد: فاطمه، صدیقه، مباركه، طاهره، زكیه، راضیه، مرضیه، محدثه و زهرا.
    فاطمه: رسول خدا فرمود: زیرا او و شیعیانش از آتش جهنم قطع شده‌اند. (فاطمه به معنای قطع‌شده و بریده است.) و نیز امام صادق‌(ع) فرمود: زیرا او از هر شر و بدی بریده شده است و نیز چون مردم از رسیدن به معرفت كامل او قطع شده‌اند.
    صدیقه:زیرا او هرگز در زندگی جز راست نگفت و هر آنچه پدر بزرگوارش فرمود، تصدیق كرد. رسول خدا به امیرالمومنین فرمود: یا علی، من به فاطمه سفارش‌هایی كرده‌ام كه به تو بگوید. او هر چه گفت بپذیر، زیرا او راستگوست، بسیار راستگو.
    مباركه: بركت به معنای خیر فراوان است و از فاطمه نسل فراوانی به عالم اسلام هدیه شده، لذا در بعضی از تفاسیر آمده است كه در آیه «انا اعطیناك الكوثر» (ای رسول گرامی‌ما به تو خیر كثیر عطا كردیم) منظور، فاطمه‌(س) است.
    طاهره: امام باقر(ع) فرمود: زیرا او از هر ناپاكی ظاهری و هر گونه ناپاكی دامن، مبراست.و نیز طبق روایات متعدد، آیه تطهیر (انما یرید الله لیذهب عنكم الرجس اهل البیت و یطهركم تطهیرا) درباره حضرت فاطمه نازل شده است. پس فاطمه طاهره است زیرا هر گونه رجس و پلیدی و ناپاكی از وجود مقدسش دور است.
    زكیه: زكاة هم به معنای رشد و نمو و هم به معنای طهارت است، بنابراین زكیه، هم یعنی از فاطمه نسل پرباری پا به عرصه وجود خواهد گذاشت و هم اینكه او وجودی است پاك و طاهر.
    راضیه: زندگی كوتاه حضرت فاطمه با غم و اندوه و نیز با تلاش و سختی همراه بود. او زندگی بسیار مشكلی را پشت سر گذاشت ولی هرگز لب به شكایت باز نكرد، بلكه همواره خدای بزرگ را شكر می‌كرد و راضی بود. روایت شده روزی رسول خدا حضرت فاطمه را دید كه لباس خشنی بر تن داشت و با دست‌های مباركش آسیاب می‌كرد در حالی كه طفل كوچك خود را هم شیر می‌داد. رسول خدا گریان شد و فرمود: ای دختركم، تلخی این دنیا را بچش، برای رسیدن به شیرینی آخرت.حضرت فاطمه نه تنها لب به شكایت باز نكرد، بلكه عرض كرد: ای رسول خدا، من خدا را برای نعمت‌هایش سپاسگزارم. و نیز روزی امیرالمومنین از رسول خدا خواست اگر ممكن باشد برای فاطمه مستخدمه‌ای بگیرد، اما رسول خدا تسبیح فاطمه را به آنها تعلیم فرمود. حضرت زهرا پس از شنیدن این دستور پیغمبر اكرم سه بار فرمود: من از خدا و رسولش راضیم.
    مرضیه: تمام كارهای حضرت فاطمه مورد رضایت خدا و رسول بود. رسول خدا هیچگاه بر فاطمه غضب نكرد، به او خرده نگرفت و برعكس، گاهی می‌فرمود: فداها ابوها. (پدرش به قربانش). اینچنین است كه رسول خدا رضای فاطمه را رضای خدا می‌دانست و می‌فرمود: خدا از غضب فاطمه غضب می‌كند و از رضایت او راضی می‌شود.
    محدثه:امام صادق‌(ع) در این مورد فرمود: زیرا ملائكه از آسمان فرود می‌آمدند و با او سخن می‌گفتند.در فرهنگ اسلامی محدثان راستین همواره از حرمت و منزلت ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند، محدثان و راویان در حفظ و حراست از گنجینه‌های معارف و ارزش‌های دینی و ذخایر گرانمایه مكتب تشیع و رشد و تعالی فرهنگ غنی اسلامی نقش اول را داشته‌اند و حامل ودایع و امانت‌های گرانقدر الهی و رازدار اسرار آل رسول بوده‌اند.


  2.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
© تمامی حقوق از جمله طراحی قالب برای سایت آیه های انتظار محفوظ می باشد © طراحی و ویرایش Masoomi