برخورد منطقی بلقیس با نامه حضرت سلیمان
بلقیس نامه را كه دید ، « قَالَت » گفت : « یَأَیهَُّا الْمَلَؤُا » ای مردم ! جمعیت ! «إِنىِّ أُلْقِىَ إِلىََّ كِتَابٌ كَرِیمٌ»9 یك كتاب كریمی برای من نازل شده است ، فهمید که این نامه با بقیه ی نامهها فرق می کند .
«إِنَّهُ مِن سُلَیْمَان» این نامه از سلیمان است ، « وَ إِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ » 10ونامه را خواند که سلیمان در آن ، آنها را به اسلام دعوت کرده بود . «أَلَّا تَعْلُواْ عَلىََّ وَ أْتُونىِ مُسْلِمِینَ»11.
بلقیس ادامه داد ، «یَأَیهَُّا الْمَلَؤُا» ای جمعیت ! « أَفْتُونىِ فىِ أَمْرِى» شما فتوا بدهید. به نظر شما چه كنم ؟ « فىِ أَمْرِى » « مَا كُنتُ قَاطِعَة أَمْرًا » من هیچ وقت با قاطعیّت كاری را انجام نمیدهم ، «حَتىَ تَشهَْدُونِ»12مگر اینكه شما هم شهادت بدهید .
این خانم كافر بود اما اهل خرد و دموکراسی بود ، مستبد نبود . در تاریخ داریم که وقتی پیامبر نامه ای به پادشاه ایران که یک مرد بود نوشت ، او نامه را با کمال بی حرمتی پاره می کند .
این زن به نامهی پیغمبر میگوید : كریم ! بزرگی وباشعور بودن زن و مرد ندارد .
گاهی وقتها زن ها خیلی شعورشان از مردها بیشتر است.
گاهی هم بالعکس .هردو جورش را درتاریخ و اسلام داریم . «تَبَّتْ یَدا»13 آخرش هم میگوید: «وَ امْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ»14 هم خود ابو لهب نااهل بود هم زنش
.
همسر فرعون، الگوی مردان و زنان با ایمان
نمونه ای برای مردان و زنان با ایمان. نمونه چه کسی است؟ امراة فرعون، همسر فرعون . می فرماید همه از همسر فرعون یاد بگیرید .
مگر همسر فرعون چه کار کرده بود ." إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَكَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ " این خانم گفت :خدایا من را ببر کنار خودت ." وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ " 15 و من را از فرعون نجات بده .
کاخ و مال وجاه و مقام در مقابل اسلام برای این زن بی ارزش بود .
زن فرعون صبور بود و شهید شد .
بالاخره فرعون زنش را کشت ولی او دست از مکتبش برنداشت . حامی رهبرش حضرت موسی بود .
تمام زنهای الگو ، حامی رهبر زمان خود بودند .
حضرت موسی را پنج زن حفظ کرد ؛ مادرش ،خواهرش ، زن فرعون ، همسرش.
به امید اینکه بتوانیم از کاخ ها وکوخ هایمان برای اسلام به راحتی دست بکشیم وبه عنوان یک زن مسلمان ، حامی رهبرو اماممان باشیم .
زهرااجلال - گروه دین و اندیشه
1- تحریم /5
2- هود /1
3- آلعمران /190
4- آلعمران /195
5- هدهد /20
6- نمل /22
7- نمل /23
8- نمل /24-28
9- نمل /29
10- نمل /30
11- نمل/31